Monday, July 26

The Sorcerer's Apprentice


salam semua!~
selamat menyambut hari isnin minggu terakhir dalam bulan julai. ape yang berlaku dalam hidup anda sepanjang julai??? mudah mudahan kita semakin matang dengan kehidupan di alam fana ini. amin!


hahah intro je... nak cete pasal movie dari disney adaptasi MERLIN. haa... penah kan tengok cete MERLIN kat tb3... yanng LADY MORGANA... tu.... cete sorcerer's apprentice ini adaptasi dari MERLIN. kira macam sambungan dari MERLIN dulu dulu. 

lokasi menonton di alamanda putrajaya bilik 2 wayang bermula pada jam 5.30 petang, aku sampai lambat sebab... ahh banyak sebab. masuk masuk iklan pon da abes. teros setat cete. bagus la.. kurang rugi di situ. empat seat dibooking penoh dengan kehadiran orang orang yang dijanjikan. hehhe.... 

ok ok! sorry aku membebel tak engat lak. cete ni... sangat bagus. banyak terkejot terkejot. sound effect hebat la... jalan cerita pon bes... paham dan sangat menarik. ilmu fizik dijadikan asas kepada sesuatu ilmu magik atau silap mata. kalu dah penerbit JERRY BRUCKHEIMER... konfem terbaek punya... tengok aje la CSI macam mana kan kan kan...

lagu tema untuk filem ini dari ONE REPUBLIC... secret~ memang terbaek. barisan pelakon ada Nicolas Cage sebagai Baltazar!! pastu apprentice dia Jay Baruchel sebagai Dave Stutler. so sape sape belom tengok... sila tengok. memang menarik dan bes~ 4 bintang!




misi menyelamatkan dunia dari kehancuran oleh ahli magik yang jahat BERMULA!!!




ini veronica. 
kekasih Baltazar yang menangkap morgana masuk dalam badan dia 
dan dikurung dalam bekas kayu.....









41 comments:

cik GULA-gULA said...

mesti best cite nie..ramai gtau cgg best

Lya Colours said...

x penah tgk pon merlin
mr. bean aku tau la
hahahaha

Farid MOFASAD said...

ermmm...

oooooooooooooooooooooooo





ermmm...

Uruchimaru @ kf said...

oh ho mak aii gamabr 18 xx tue..
aki ni x mnhn taw!

White Bird said...

farid lain macm je comment.. aku lak mcm terpaham jer dgn comment farid

redNing said...

jerry bruckheimer mmg fav aku lah tuu...semua film dia mmg puas hati

Hazzy Ishak said...

amboi seksi bebenor gambar veronica tu

¶A.K.I¶ said...

cgg!~

ermm! btl2~
mmg bes~ hehehe

¶A.K.I¶ said...

lya!

alamak...
merlin ko tak tgk ke.....

¶A.K.I¶ said...

farid~!

ap dlm kepale otak ko farid??
ko pk ap?

¶A.K.I¶ said...

kf!~

ai! jgn la tergoda...
kekekeke!!

¶A.K.I¶ said...

white bird!

pe kte ko tlg translate kan beb~

¶A.K.I¶ said...

redning!~

cun beb...
kte mmg 1 team!

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

ekekekeke!!
gugel bg..
ak amk je la~

Koyuki said...

hey aki..

:P

nak pegi tgk jugak la

Pelatt said...

entri nie lawak lah

echah mashuri said...

xpnh tgk cite ni..btl ke best?

echah mashuri said...

xpnh tgk cite ni..btl ke best?

Adeqq said...

waaaaaaaaaa..
nak tengok!

Mieza vs Rory said...

mmg besh....lagu tuh pun besh....

¶A.K.I¶ said...

yuki!~

jom kua ngn aku...
tgk ngn ak..
nak? [pdhal ak da tgk]

¶A.K.I¶ said...

pelat!~

ada gak yg memahami!!
yeass! makacih

¶A.K.I¶ said...

echah!~

dear dia br kua khamis mggu lepas kat panggung.. gi la layan~ bes!

¶A.K.I¶ said...

adeqq~

kena tgk!!
hehehe

¶A.K.I¶ said...

mieza~

ko 2 jiwa jiwa~
tapi mmg layan la ost dia kn2~

fndrocka said...

pilihan gambar yang terbaik!haha .

tapi tak penah tahu lak filem ni ader kena mengena dengan Merlin..aku dahlah tak minat Merlin tu

SuRayA^i. said...

okeh, nnt sy nk tgk! =D

syufaa said...

lorhh. aku tatau ni cite hape.
tau tau dh kuo wyg.
haduihh

SZ said...

seksisss

Pelatt said...

tentang entri gua..
apa yang serius sangat ?
lu tak baca tol2 lah..
mesti skip2 baca kan?
wewewewewewewewewe

Aujinz said...

oi oi oi..

gie tengok wayang kat Alamanda tak hajak...

e. indah said...

besh kerr?? nak tgk nantiii ...(beluumm tgk ...takder masa free hhuuu)

deus X machina said...

xtengok lagi
sila belanja

¶A.K.I¶ said...

fndrocka!~

hahah.. wa taw lu ske gamba 2~ hahaha

eh merlin series mmg meleret sket tp dun wrie... dlm wayang dia ad cerita kn dl mcm mne permulaan nye.. ad voice over laa~

¶A.K.I¶ said...

sis!~

g tgk~ bes taw ost dia..
tangkap jiwa!!

¶A.K.I¶ said...

syufa!!

ei ko ni~ tak tgk iklan ler tu... =p
layan beb!

¶A.K.I¶ said...

sabarimon~

sila ttp mata anda...
dan kembali blaja!
hahaha

¶A.K.I¶ said...

pelat!~

wa bls dendam lor~
bangang neyh! hahah

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

ak pon smpai lmbt dowk~
g pon org blnje~
kekkekek!
nti ak roger ko la~

¶A.K.I¶ said...

e. indah!~

tak pe sis... br seminggu.. sbb khamis mggu lps br kua.. so bley lyn lg

¶A.K.I¶ said...

deus!~

ko kn kye~
sila blnje ak~~