Monday, July 5

Shopping Untuk Raya

Assalamualaikum...

mood hari raya datang lagi! padahal puasa pon belom kan kan. tapi yang aneh, kedai jahit semua da tutup buku untuk amik order tempahan. waa...itu la yang aku kena untuk persiapan raya tahun ini. huhuh... tragis. mujor la sepasang aje kain yang aku beli. bodek punya bodek, thanks la mak ain iaitu cik noor accept jugak aku nak anta kaen buat baju. huhuhhu

baek la... pada sape sape yang masih mencari cari tempat shopping untuk preparation raya... actually ada bermacam macam cara. antaranya, bazaar dan saat saat akhir sebab dapat diskaun. tapi selalunya tak praktikal sebab da tak banyak pilihan dan saiz berbeza dari yang kita hendak.

ada juga yang prepare 5 bulan awal.... aku dulu dulu macam tu la... tyme blaja kena prepare awal awal so balik cuti raya tinggal keluarkan dan pakai! hahaha.... so korang korang macam mana?

berminat untuk shopping tapi takde masa sebab kerja dan kekangan hal hal lain?? salah satu cara adalah dengan tempahan online! haha... order order taw taw dah sampai umah. so, mana pilihan korang. aku kurang la beli online sebab ada baju beli online pon jarang sangat di pakai. tu semua gara gara kekangan masa  la tu.


boleh copy paste kan banner ini di blog anda jika berminat

khas untuk wanita wanita dan mak mak mostly, jika anda berminat untuk mencari secara online, boleh la layari blogshop ini http://baby2kidswear.blogspot.com/ untuk mencari koleksi pakaian untuk anak anak. yang bujang bujang, untuk anak anak sedara anda. da bagi baju raya, duit raya tak payah kasi lagi! hahaha aci tak macam tu? mostly daripada koleksi mark & spencer dan la martina. boleh la cari cari mana yang berkenan.



untuk wanita wanita yang masih mencari pakaian untuk raya dan koleksi tudung raya, boleh layari http://fatinfashionhouse.blogspot.com/ untuk mencari koleksi kegemaran. dari tudung ke selendang dan ada juga pakaian pakaian tapi bukan baju kurung la... mostly dress. 


penamat post ini: untuk semua... selamat shopping raya!



20 comments:

ALYN_C3N1 said...

wah aki...koo syok promote nompok...ada share ker?..hahaha

¶A.K.I¶ said...

eh! da dtg da si alyn ni!
hahahaa...
xde la...
tat my sis pny blogshop..
hehehehe

jane said...

oooooooooooo
da hbs ganti pose ke aki???

muhahaaaahah
insyaallah akan dclick link itu

kakak ko punye?
mantoppp...

hik hik hik

ieQa sWetLuv said...

sodey den x de mud nak shoping raya..mungkin pakai apa yang ade je huh~

Aujinz said...

haiyyaaaa...

aku macam bese..
macam taon taon lepas..

takde baju raye..
khoh khoh khoh

Hazzy Ishak said...

aku dah tempah baju raya minggu lepas. haha

redNing said...

ketupat xde ke..meriam buluh ke???



boooo germany

echah mashuri said...

waaa...blom wtpape pom rya neh..hehe

maCy said...

aiseh.. kne la banje maCy ni ;p

syaf said...

kaw sgt jakun...

puase pown x pernah penuh...muahahah

zella y said...

sis xantar bj kat kedai sbb selalunya beli sajo hehehehhe

heheheh...tq for the info...bertambah lg la blog2 tmpat sis nak shopping hehehhehe

¶A.K.I¶ said...

jane!~

bai...
dari 1 rejab aku pose taw..
da abs da ganti..
bes2!

¶A.K.I¶ said...

ieqa!~

ait!! knp neyh...
slalu pompuan kn pantang bab rye2~

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

hahahah..
ak taw ko...
baju raya 6 thn lepas balik2 tu la yg dipakai

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

kre ak awl sket la...
2 mggu lepas!
hahah

¶A.K.I¶ said...

redning!~

hahaha...
melalut la ko mentang2 argentina kalah! ahahahah!!

¶A.K.I¶ said...

echah!~

hah.. ap lagi~
hahaha

¶A.K.I¶ said...

macy!~

eit! hahaha

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

mengong! =p

¶A.K.I¶ said...

sis zella!~

ada saiz.. bley la sis...
tok org2 yg x membesar mcm aki...
payah!
hahaha....
welkam2~