Monday, August 9

Review movie : TEKKEN

salam isnin....


selamat datang minggu baru bulan lapan (ogos 2010). dua hari cuti dari bidang internet dan alam maya, hari ini kembali semula bersama di alam internet ini. okey okey.... sabtu lepas aku pergi ke One Utama (OU) untuk gath yang tak rasmi budak kelas lama di sekolah dulu. sebab menunggu makhluk sekor ni yang lambat.. aku dan Lee beratur tanpa arah di  barisan GSC untuk menonton wayang.

oleh kerana filem The Last Airbender tinggal seat depan, so aku pick up TEKKEN movie. terbaca review kat blog cgg gak cakap dissapointed dengan The Last Airbender. tapi takde nyatakan kenapa. so jam 3.40 petang aku pon setat layan tekken.... [ok tipu sebab slalu kena layan iklan dulu sampai 15 minit!]



Jin Kazama Versi Game

untuk permulaan seyesly aku memang blurr... ye la dari game kan. so sape sape yang penah layan game tekken ni mesti da tau, masalah nya tidak pada aku. so mula mula tu macam ngeee.... tak paham nye. hehehe.... lepas je part ibu Jin Kazama mati kena bom oleh security Tekken City.. haa baru la tau dari situ permulaan Jin The People's Choice ke arena Iron Fist.

Seriously.... real life Jin is sooooooo damnnn Gorgeous! handsome~ ngee~~ kacak abis la senang cete. kecik je compare dengan karton punya versi. tapi kehebatan dia terserlah! i like!!!




lakonan pon mantap mantap. awek yang seksi meksi... sangat berpuas hati dengan movie ini. boleh dikatakan 90 % dari keseluruhan movie adalah action scene! so memang worth it kalu nak layan gadoh gadoh dan darah darah~ untuk rating aku bagi 9 / 10. tak de bintang bintang da... kalu bintang sampai 5 je. siket. ni aku bagi 9 / 10




Jin dengan Christie Monteiro




all picture credit to gugeling image~

23 comments:

Hazzy Ishak said...

hari tu aku pegi alamanda, sekali system ticket down.
geramnya tak dpt tgk movie minggu ni

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

heaaaa....
sistem tiket down??
boleh ke g2???
aisshhh....

ALYN_C3N1 said...

sebut pasal wayang, aduh!!!...sadiss..tak dpt tgk wayang ngn ceni ari tue...tak sempat..sobsobsob...

zella y said...

wow..hensem nyer hero...
rugi klu xtengok ni hehhehe

¶A.K.I¶ said...

alyn!~

haaa??
sbok sgt pilih enpon baru kan~
hahahaah

¶A.K.I¶ said...

sis zella!~

btl2!!
encem wooo hero dia...
ermm! g tgk~

lalink7 said...

alahai..
lom nengok agi..
hurm..tah bile la gamaknye nieh..

¶A.K.I¶ said...

husz!~

g tgk cpt..
msh hangat di pasaran ni...
bes layan

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

sggh gojes.. nk g tgk ah ;)

redNing said...
This comment has been removed by the author.
redNing said...

tak sempat nak tgk lgi lah..

ko nih, lusa dh nk pose jgn laa letak gmbr seksi2 hohoh

hellioz said...

gwa kurang gemar cite kartun
sekian...



gyahahahhah~

syaf said...

wah cam best,,,aku nk try tengok, ko sponser bley x...ngeee

ko pantang nampak yg encem2 sikit, bagi sume tinggi, 9/10 konon, cube suruh harun salleh bacik or m daud kilau 4 sure ko letak 1/10 kan....cis

echah mashuri said...

erk..seksinye pmpuan tu..geram tgk..heee

¶A.K.I¶ said...

sue!~

ahaa... pegik cepat~

¶A.K.I¶ said...

redning!~

knp mata ko kne pndg gamba las tu sedangkan ada gamba laen?? haaa haa... aku lak kne kn!

¶A.K.I¶ said...

hellioz!~

jmpe ko ak hempok pale!

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

bengong!~
ak ckp psl jalan cete ok~
demm..ske tol nk buli ak

¶A.K.I¶ said...

echah!~

ehh ehh... jgn ko!

black_mel said...

aku suka seluar christie monteiro..seluar kat belakang dia mmg cantik...i like..

ketingting said...

ada style la hero tuh! creet! okay, dah jatuh tut tut ngan muka hero tuh. ehehe!
tak tengok agi. nak tengok. nak tengok! sok nak serbu! ehehe

¶A.K.I¶ said...

mel!~

ko jgn sengal boleh x?
mentang2 nmpak tuuuttttttt dia... cess sgguh!

¶A.K.I¶ said...

ketingting!~

eh g tgk...
hot gle taw!