Wednesday, August 18

Huraian Klip Video Alejandro-Lady Gaga (Part 2)


salam....


hehehe... sambungan ye dari entry INI banyak lagi sebenarnya yang tak diberitahu lagi. huraian video klip ini adalah menyeluruh dari awal hingga akhir tak silap aku. jom kita sambung.

Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .





Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “Alejandro” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .


“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”

Maksud lirik ni pulak.A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..
Selepas sahaja lirik tu ...Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri.Dengan memeluk satu spirituality yang baru Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?


Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas ..Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan.Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain.Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

apa pula simbol terbalik dan satanisme yang sebetulnya.... 
BERSAMBUNG.....

34 comments:

Lya Colours said...

gaga is &*^%$

pagi2 nak carut tapi kasi tapis sket
hoho

redNing said...

klu lgu2 metal..lirik yg memesong akidah mmg byk..nmpaknya lgu2 pop pon kena hati2 gak klu nk dgr


okes..aku tggu sambungannya

Hazzy Ishak said...

bila nak abis review pasal ni syg? panjang lagi ke?

¶A.K.I¶ said...

lya!~

hahaha... ko pepagi da @%$^
xpe2~ sbo k syg~

¶A.K.I¶ said...

redning!~

btl..
metal n punk kte mmg da taw dia memberontak and dorang tak selindung.
tapi lagu2 catchy skrg ni yg kne perhati btl2~

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

satu part lg syg~
mmg panjang sbb keseluruhan lagu kan~

Eazy Izzuddin said...

de lagi part...
psstt..
dgr kate lady gaga ni pemuja setan
yeke?
huhu
xD

¶A.K.I¶ said...

bro eazy~

hahaha....
bace2~ ad lg sket smbungannye~ hehehe

lalink7 said...

hurm...
bahaya kan lagu omputeh nie..
layan lagu p ramlee jela pasni..
hurm...mendalam erti dan maknanya...

¶A.K.I¶ said...

husz!~

eh sis...
lagu p.ramlee byk maksud yg penting.. bes lyn~

alvin takda umah harga 8juta said...

aki gaga..
wa rasa mulai hari ni tak payah la nak bangga ngan mana2 artis luar walaupun pd masa wa taip komen ni wa tgh dgr lagu cradle of filth..


nge~~~~~~

Aujinz said...

uish.. sampai ade sambungan lagi??..

echah mashuri said...

uishh..bhaya la algu cmneh..aki..smbung lagi do episode strusnye,,,huhuh

¶A.K.I¶ said...

bon alvin!~

wa xnk la gaga ni...
ngarot...
btl btl~
xyah nk bangga2..
dengar xsalah, tp kne taw la lagu tu bermaksud apa.... kn kn~

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

tak ley nk sumbat sekali....
panjang beb~~ hehehe

¶A.K.I¶ said...

echah!~

hai beb..
awat lama aku xnmpak hg...
hahaha...
jgn lpe bce n3 pertama dia k~

tim said...

gaga ni tak tetap pendirianlah LOL

cik GULA-gULA said...

ayoo dik..gamba no 4 tu cam scary je yang:)

Nerzhul said...

cepat cepat reveal lagi kedajalan gaga nih. biar takde dah orang pasang lagu dia kat radio ngan tivi. hahahaha

¶A.K.I¶ said...

tim!~

aku syak kan dia ni org suruhan aje laa wehh.... muzik nowadays power taw~

¶A.K.I¶ said...

misz hanem!~

hahah kak...
aki lg xske taw di tepek dlm belog...
tp untuk pengetahuan ni~ penting!!

¶A.K.I¶ said...

nerzhul!~

ak asyk slh eja je la nama ko beb!
hahaha....
akan ak reveal kan semua!!

Hamzah Ian said...

kritian mmg akan buat ape pun nak suh kite sesat..

Vanilla Popsicle said...

ala bersambung lagi. hehe.

aku tak pernah tengok lagi video klip ni. tak minat sangat lady gaga. baru tau rupa-rupanya illuminatist dia ni.

¶A.K.I¶ said...

hamzah ian!~

tak ramai yg taw tntang tu...
ramai yg terlalu memuja2 artis barat~
[cth ak. tp lps ni.. aku kne berhati2 plh lagu~]

¶A.K.I¶ said...

hamzah ian!~

tak ramai yg taw tntang tu...
ramai yg terlalu memuja2 artis barat~
[cth ak. tp lps ni.. aku kne berhati2 plh lagu~]

¶A.K.I¶ said...

vanilla popsicle!~

tu la ak pon xpnh tgk klip video dia... ni dari emel kawan la

dunspeak♥ said...

tak sabar nak tunggu sambungannya. NEXTTTTTTTTTTTTTTTTT




apa nak jadi ngan dak Lady Gaga nieh! iskk

Vanilla Popsicle said...

ke lady gaga ni ikut kata director je.

syaf said...

gua sanggat bangga dengan lu...
en3 lu memang gempak sampai gua nk tengok yg 1st entry pasal video klip nih, gua pown ade wat sikit research pasal mende2 ni & seangkatan dengan nyer...trimas kaw dah membantuaku...

lagu bad romance pown ade maksud something jugak kan

¶A.K.I¶ said...

cik belog!~

ahaa...
mcm director dah anda!
heheheh

¶A.K.I¶ said...

vanilla popsicle!~

base on lagu je ko rasa2 dia ad ke nak maen ikut2 aje kalu x tgk video. ak rasa dia ni mmg sumthg. mmg geng freemasons!

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

bce dr awal ok~
ak cete dr awl smpai ending cete~

Vanilla Popsicle said...

aku ingat lagu ni lagu orang main kayu 3. hehe. sebab banyak sangat nama lelaki dia sebut :P