Wednesday, August 18

Huraian Klip Video Alejandro-Lady Gaga (Part 3)

salam hari ke lapan puasa..... 


"ini adalah penutup kepada dua bahagian yang telah aku publishkan entry pada hari hari lalu. jom sambung baca dan fahami. moga umat islam sama ada di malaysia atau luar akan kekal iman dan akidah serta sentiasa diberi petunjuk dan hidaya oleh ALLAH SWT. amin"


Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan ..
“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.”- Manly P. Hall







Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.
Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
                      Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando ..
                      I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)


Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .
Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islamsendiri ada tasbih .. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..

I’m not your babe I’m not your babe , Fernando .Waktu menyebut perkataanFernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..

Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "

Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti ..

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam ..bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain.

"so, kesimpulan dari keseluruhan klip video lagu dia ni... bukan la dia mengutuk agama islam. tapi lebih kepada dia terlalu percaya kepada diri sendiri sampai mengangkat diri dia adalah tuhan. dia ni sekarang kutuk kutuk agama kristian. masa masa akan datang macam mana pula? jadi semoga perkara ini dapat membuka mata kita semua [termasuk diri aku sendiri] supaya sentiasa berhati hati, zaman sekarang iman dan akidah boleh terpesong bila bila masa. WALLAHUALAM"

klik SINI untuk part 1
klik SINI untuk part 2


24 comments:

echah mashuri said...

aki!!bhye r...boleh terpesong gini ni..uishhh

redNing said...

mmg rosak akhlak btol minah nih...dh lah pakaian pon ntah apa2

~AmyLiana8886~ said...

nice blog n gud info la aki..

tim said...

yeah khatam entry huraian klp video alejandro lady gaga

Vanilla Popsicle said...

oh.. patut la katy perry dalam twitter dia kutuk gaga ni pasal video klip ni. baru aku tau...

maCy said...

sangat halus..mereka semakin aktif dan berani~

hellioz said...

killuminati
nuff said

gyahahhahah~

dy ni anak didik dorang meyh~
ygahahhah~

¶A.K.I¶ said...

echah!~

sbb tu aki publish loor!
utk pengetahuan semua...

¶A.K.I¶ said...

redning!~

dia nak tarik perhatian dgn pakaian dulu...
pas tu lagu...
pastu seleweng...

¶A.K.I¶ said...

sis amy!~

longgg tymee no c!!
hahaha..
blog surface baru!
hehee

¶A.K.I¶ said...

tim!~

thx baca ya... ^_^

¶A.K.I¶ said...

vanilla popsicle!~

ad ke wehh?
hooo....
ak lak yg xtaw~
hahahaa

¶A.K.I¶ said...

macy!~

btl!! sangat halus!!

¶A.K.I¶ said...

hellioz!~

gelak pon da mcm dorang ko ni!
hahaha.....
tah2 dia ni join illuminati tu..
jus ank2 buah kecik2 je...

zella y said...

dorang ni cube mempengaruhi minda org2 melalui lagu2... wlupun ramai yg xfhm tp klu dh asyik sgt dgr...tu dh melalaikan...

¶A.K.I¶ said...

sis zella!~

btl2~ asyk ulang ulang dgr..
kan terpengaruh~

Lya Colours said...

terima kasih aki atas info si gaga ni
aku mengikuti ketiga2 part nya
aki hebatttttttttt

¶A.K.I¶ said...

lyaa chan!~

sme2..
trimas kerana membaca dan faham ok!

lalink7 said...

hurm...bahaya si gagap nieh..hehehhe..sis call gaga..gagap..heheh..walaupun suara dia sedap... =))

sila cr lg ye kat fb ye aki =))

¶A.K.I¶ said...

husz!!!

pggil je gagap sis!
hahaha..
sng~

Nerzhul said...

hahaha. tak tahula kenapa ada orang minat kat beliau tu.

¶A.K.I¶ said...

nerzhul!~

asik slh taip aje nama ko~
ramai yg mnt tu xtaw dan tak sedar~

MAN said...

manusia akhir zaman..

¶A.K.I¶ said...

man!~

taw xpe...
mcm2~