Tuesday, August 17

Huraian Klip Video Alejandro-Lady Gaga (Part 1)

salam semua....


semalam tergerak hati nak cek email yang dah lama tak cek. bukak bukak tuu dia dalam inbox 1265 emel yang tak dibaca. heh da satu hal misi untuk mendelete semua sampah sampah inbox yang banyak datangnya dari fb. kemudian ada emel dari seorang rakan. mari usha sama sama....

berkaitan dengan klip video lagu terbaru lady gaga yang hits sekarang ni alejandro tu.. [seyesly aku tak bape gemar lagu tu base on lyrics dia... sebelum ni memang suka lagu macam poker face, lagu lagu lama dia la... bila dia setat release bad romance tu aku da macam tak freak sangat sebab rasa lagu dia macam tah.. tak bes.]

dan ini berkaitan dengan video klip alejandro tu.. dikatakan banyak makna dan simbol sinematografi yang mendalam dipaparkan. aku tak tau sangat sebab tak pakar. tapi jom kita tengok kajian yang diberi oleh emel yang diterima.


Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.



“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.”








Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..


kiri adalah yang gaga pegang dan kanan adalah sacred heart




But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak ..Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?

Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .



bersambung.... panjang da ni kot.... nak taw apa illuminati yang sebetulnya, boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason.


[font berwarna merah adalah catatan tuan belog manakala font berwarna merah terang dan biru adalah dari emel yang tuan belog dapat]







34 comments:

Lya Colours said...

aku main layan je lagu2 dorang ni tp bukan menghayati pon

dgr lagu amelina lah pulak

MOFASAD said...

ldy gaga, madonna

jangan ikut

dunspeak♥ said...

banyak lagu Lady Gaga yang boleh memesongkan akidah umat Islam kan?

lalink7 said...

eh aki..
bukan klip video nie je tau..
bnyk klip video cthnya dari Rihanna
tajuknya 'Umbrella' tue..tue bukan umbrella biase tue..umbrella tue mcm jesus christ tuhan dorang
lebih kepada nk mengkristian umat Islam..klau tgk klip video die mmg ade unsur2 kat church..tgk2 balik mmg betol..dorang nie kistian katolik..mmg kuat agama..

¶A.K.I¶ said...

lya!~

layan nasyid la wehh bulan bulan pose ni!!

¶A.K.I¶ said...

farid!~

tapi ramai aje la yang terpengaruh...
hurmmmm

¶A.K.I¶ said...

dunspeak!~

anda taw xpe...
dia tu entah laa...
kte jgn layan la sng kata

¶A.K.I¶ said...

husz!~

kan kan??
international artist punya lagu ni mmg byk memesongkan akidah

Hazzy Ishak said...

masa mula2 aku tgk video clip ni, aku dah rasa lain dah. jd aku dah delete semua lagu dia

Mieza vs Rory said...

aku minat wehh lady gaga...tpi dgr je lagu dier...x nenok pun video klip tuh...

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

sme la beb...
masuk lagu bad romance tu ak rse lagu dia sumthg...
xpolow tros...

¶A.K.I¶ said...

mieza!~

bit, ko takyah laa layan da lagu2 dia... klip2 video dia...
hurmm... dgr keroncong aje...

redNing said...

xtau plak pasal nih...xtgk lg video dia nih

cik GULA-gULA said...

lady gaga ke lady gagap??
ehhehe..
layan video nie:)
tq dik

Hamzah Ian said...

wow.. baru la aku tau.. tp aku bukan minat lady gaga pun..ahahhaa

Nerzhul said...

lagu lagu dia memang tak sedap!

¶A.K.I¶ said...

redning!~

xpe... kte amk taw k~

¶A.K.I¶ said...

misz hanem!~
hahah...
gagap ke gege ke yg penting content~
hahah

¶A.K.I¶ said...

hamzah ian!~

tak minat bgs laa..
tp sumtimes kte kne taw dia ni mcm mne...
kn kn kn

¶A.K.I¶ said...

nezrul!~

btl kn kn kn

deus X machina said...

akhirnya kaki tahu juga pasal freemason...hahahaha

Aujinz said...

diorang ade agenda tersendiri..

hati hati..

maCy said...

pengaruh besar yg sedang meresap laju dan sukar dibantu.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mana sedap aku dengar...

black_mel said...

aku ikut aki..layan nasyid..ladygaga ni aku dh start x minat..dh pelik2...

Koyuki said...

nasib baik tak ske..memang benci dgn dia ni..

alvin takda umah harga 8juta said...

aku lebih gemar ramlah ram..so takda masalah la nak layan lagu ramlah ram..

hiro said...

mana lagu melayu..kah3.

syufaa said...

uishhhh. bahaya btol depa nihh.
de plak benda2 len dlm lagu.
nyanyi je dah la. hhuhu :(

ketingting said...

woah! tak tahu pun. tak sangka pulak. dah la selalu dengar dengar lagu ni. thnx kasi info ni aki! ada maksud tersendiri rupanya si lady gaga ..

Eazy Izzuddin said...

baru tahu...
peminat lady gaga gak...
klip video die skang mcm tuttt...
huhu
xD

zella y said...

sib baik xbrape minat lady gaga hahahah....

syaf said...

ow ni starting die...ok ok aku paham

¶A.K.I¶ said...

bagus syaf!!