Monday, June 28

Kunci dan Kereta Terkunci

 Assalamualaikum...

selamat bekerja untuk semua rakan rakan. hye hye...[hujan da.... bes2.. sejuk aje..]

jumaat aku balik kampung. sampai dalam jam 8.30 malam dan perkara sampai sampai je bab kunci dan terkunci adalah kerana rumah aku berkunci pagar dan pintu. maka memanjat la aku ke tembok umah dan masuk ke dalam. selongkar selongkar dan sampai pintu.. erk! kunci umah takde belakang pintu. sia sia aku panjat tembok umah!

kol mak.. kol mak... tak angkat. sedey.... pastu kol abang uda. mak takde kat pasir gudang. pastu kol along.. mak takde kat johor. along kata "takpe takpe long kol tanya kat mana.. tunggu.." dan aku ketika itu berada di atas tembok umah. mujo malam... orang tak pasan kot pempuan yang dok panjat tembok pagar umah! hahah mak balik dan bukak gate dan pintu umah. ok cun.. hantar mak gi kenduri balik. 




 alahai viva biru!!!
[thx google]

kes kedua.. aku da baek baek parking kete dan punggah punggah barang.. kunci kereta masih ada kat stering kereta... pastu punggah punggah... tutup pintu kereta. bawak masuk barang dalam rumah. kelua balik nak amik kunci kete... heheh.. da terkunci dari dalam dan kunci tergantung kat stereng kereta!!!! walawehhh...

dari jam 11 malam sampai 3 pagi dok godeh ketuk hempuk... bangun pagi kol 7 sambung buat godeh godeh. ayah aku tolong panggil pomen... pomen pon gagal mencungkil bagi lock pintu terbukak... tahap karma ke 8 da tekanan yang dihadapi. mak aku panggil jiran belakang rumah. dia buat 5minit je! teros boleh unlock! huh... 


penamat post ini: sila jangan contohi saya.. T_T




31 comments:

baincardin said...

Mcm mana kalau binatang ada Facebook ??? :P

¶A.K.I¶ said...

bain cardin!~

hahaha.. tu tandanya manusia yg jadi binatang...

zella y said...

hahhaha...
aki...aki...
macam2 la awak ni....
nasib baik jiran awk tu boleh buka...
klu hantar gi kedai..sure kena charge heheh...

black_mel said...

nak blajar dr jiran tu....master tahap gaban dia tu...

redNing said...

huhuhahahhh jap ek...aku nk imagine camner rupa ko masa dok atas tembok




booo england...
ko penyokong england ke???

¶A.K.I¶ said...

sis zella~

hahaha...
malang tak berbau...
nak buat mcm mne kn2~

¶A.K.I¶ said...

black mel!~

haa... agk la kn2~
bley rembat kete pas ni~

¶A.K.I¶ said...

redning!~

hahaha... ko ni.. aku kecik lek lek je lepak atas tembok beb!

aku sokong JERMAN!
hahahah

syufaa said...

perghhh. bahayeeee.

¶A.K.I¶ said...

syufa!~

hehehe...

~AmyLiana8886~ said...

panjat tembok..gans nie..hehe..kan org ingat nk curi baru tau..

kuncikete..nasib kat umah..kalau kat shoping complek ke cmne..nk panggil sape..hehe...

tp biasalatu..lps kena baru kita akan hati2..lain kali hati2 ye....

Adeqq said...

5 minit je jiran buat? saboo je laa. punye la berhempas pulas.

hahahaha.

Mieza vs Rory said...

xder kunci spare ker???

Farid MOFASAD said...

tak semengah

¶A.K.I¶ said...

sis amyliana!~
hummm..
laen kali hati hati... baek la

¶A.K.I¶ said...

adeqq!~

hah... taw xpe beb!!
tensi tak ingt pk mcm mne nk bukak pntu kete...
kalu da x pro... mmg g2~
hahaha

¶A.K.I¶ said...

mieza!~

xde...
tak dibekalkan dgn kunci spare

¶A.K.I¶ said...

mieza!~

xde...
tak dibekalkan dgn kunci spare

¶A.K.I¶ said...

farid~

apa 2??

alvin takda umah harga 8juta said...

akibon..
asal kau tak masuk ikut saluran paip??

aku heran kau tak bertindak bijak wahai akibon!!


nge~~~~~~~

¶A.K.I¶ said...

alvin!!!~

hishh!
rare gle pic ko..
aku x ikt saluran air??
air ap bon alvin??
ak x mampu nk jd bijak beb~
jem da..

Aujinz said...

Aki ngek..
ko memang..

meh kawen ngan aku meh..
gerenti pintu rumah ko tak yah kunci..

muahahhaha..

¶A.K.I¶ said...

ojin!

hahahaha...
jgn la ckp ak ngeng...
ak cuai la...
hurmmm

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

org tua2 kata kl pmpn pnjt tembok nt malang menimpa..

hah!

ko tgk

kn btol!

¶A.K.I¶ said...

kamen!~

haremmm...
sj kn ko~

ALYN_C3N1 said...

Aki Aki...nasib baik boleh...lain kali ingat2 yer..hihi

hellioz said...

parah lu neyh
nk gwa jadik PA lu x?

gyahahahahah~

mR.sYaH said...

aku selalu panjat tingkap umah aku klu xde kunci.. heheh..

¶A.K.I¶ said...

alyn!~

hyeeppp!
hehhehe

¶A.K.I¶ said...

hellioz!~

free kn ko nye servis?
bley la klu gitu

¶A.K.I¶ said...

mr. syah!~

hehehe..
aku slalu tingkap bley songket pakai tgn...
so bley rce kunci kat blakang pintu...
tapi kali ni xde lak!
ayarrkkk