Tuesday, June 22

Semalam Maen Tolak Tarik Kereta

Assalamualaikum...

selamat pagi tengahari petang dan malam untuk semua... grr sangat sejok la hari ini. huh...sorry ye buat yang singgah semalam semalam sebab belum hapdet entry lagi. hari ini baru nak hapdet. semalam, kebetulan line tenet agak kurang cargas. mungkin sebab monday bluess kot. tenet pon pandai malas kan kan...

dan semalam gak pagi pagi nak pegi keje ada laa part part aku berminyak sana sini sampai terkena baju! ayarkss.. tragik. semua gara gara bateri kong?? tak pasal... T_T

 thx google 4 da pic

aku sampai je kat parking kereta, aku dengar bunyi yang tak selayaknya untuk alarm kereta aku! bunyi ting, ting, ting.. bunyi sangat lemah dan bila aku tekan alarm kereta.. waa xde bunyi. jam da kol 7.50 pagi. masuk keje kol 8.30 pagi. cepat cepat kol rescue ranger yang x menjadi penyelamat langsung!

dari situ bermula laa part aku dengan berbaju kurung mengodeh enjin dan bateri kereta vivas itu.... sungguh berpeloh peloh dan gelap. ye laa parking tingkat 2... umah tingkat 8. dengan loud speaker dan touch light handpon... aku bergelumang dengan skru dan minyak nak cabot wayar bateri. [tak berjaya aku rasa...] 

rasa give up gila gila. da la hari permulaan kerja. jam da 8.15 pagi. campak kotak spanar dalam kete dan lap tangan yang kotor dengan tisu... blah gi keje. nasib teksi ada. melayang rm10~~ rehat tu, dengan pertolongan abang abang dan akak opiss, bergerak ke umah balik.

da abis sessi tolak tarik kereta [tetap tak berjaya setat enjin dan bateri memang da sangat kong] pegi cari jumper. aku beli dan jump dari kereta abang opis... thanx sangat sangat sebab ada dia beb!! [ohh2!! bro akie ada belakang sambil aku taip entry.. lalala] 

huh! hari ini da xde problem sangat dengan kereta jus aku dapati radio langsung senyap sunyi dan lampu sensor bila kita bukak pintu tak nyala. rescue ranger akan berangkat ke KL lambat lagi, so aku pon kena lambat lagi anta bengkel la... 

penamat post ini: sekarang keep praying agar kereta vivas akan maintain comel!!



33 comments:

syufaa said...

huwaaa.
xdpt bygkan kalo jd kt dri sndri
gelabahh woo

Hazzy Ishak said...

bateri kete aku rosak, kena tukar pulak tu
melayang duit aku bulan ni

redNing said...

penah x ko alami keter mati kt traffic light???...

Eazy Izzuddin said...

ni sah2 x penah cek air bateri tu..
confirm la kong..
lagi 1 get ready jumper dalm kete..
like me always ready karena kereta ku batery slalu kong haha....
tuka je batery baru settle..
xD

¶A.K.I¶ said...

syufaa!!

waa..sila beware!!
jgn jd mcm aki... T_T

¶A.K.I¶ said...

hazzy~

sme2~
bulan ini duet byk untuk kereta..
jumper..
myk brek..
hurmmm

¶A.K.I¶ said...

redning!~

mst pengalaman peribadi kn2~~

mintak dijauhhhknnnnn

¶A.K.I¶ said...

bro eazy!~

iskk.. aki da cek laa bro...
xde mslh..
lampu x on..
haissh!
pedihh!
ye.. aki sudah beli jumper dan smpan dlm kete... sgt penting itu!

Aujinz said...

aku dah dua kali kena..

memang tobat..
kalau hujan siang, setakat gerimis mengundang, aku takkan bukak lampu..

kecuali, hujan lebat sampai lubang idung Aki pun aku tak nampak, baru aku on lampoo...

siang siang, bukak lampu, sampai kat parking, lupe nak off..

sheet!

Uruchimaru @ kf said...

aki make sure buat spot check 2 minggu sekali ok!

Lovely Bella said...

huhuuh penah jadi cmnih.. jadi waktu sejam sebelum amik exam.. haruu!!! blank terus.. mane tau bateri abes ke ape ke... huhu

jane said...

AKU TK PERNAH CHECK SNDRI

TAK TRETI

WAKKAKAKAKAKAKAKA


BYE SAYANG!!!!!!!
MUUUAHHHH

zella y said...

hohoho...

minggu lps br je kete member seumah wat hal..bateri kong jugak...

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

huh.. 2x ko kne?
ades...
seyes tobat!!
pe kne ngn ak nye lobang idong?

¶A.K.I¶ said...

bro kf!~

hurmm!!
baek abg ku!!

¶A.K.I¶ said...

lovely bella!~

kita serupa...
kita serupaa...
T_T

¶A.K.I¶ said...

jane!~

darling!!
jgn jd mcm ak taw syg!!
bye2~

¶A.K.I¶ said...

sis zella!~

haha!
bnda 2 seyes kte x duga...
tragik woo bl kete x ley idop!

ASaDa RyutaRo said...

ni mmg kes tak pernah2 check air bateri la ni. hahaha..

laen kali kena slalu2 gk tinjau bhgian enjin tu. ntah2 kering air ke. =)

selamat menghantar kereta ke bengkel. confirm melayang lagi duet ni. hahaha,.

¶A.K.I¶ said...

bro asada!~

kamu memiliki ayat yang sangat kejam!! T_T

Frodo Baggins said...

soklan wa sama dgn red@kak yong,
pnh kete rosak tmpt xder org?
mlm lak tuh! masa tu doa jumpa pontianak cantix cam maya karin jer ...


demmm!!

Frodo Baggins said...

>>___<<

black_mel said...

hahaa...next time..check dulu air bateri tu..

alvin takda rumah harga 8juta said...

gua rasa lu kena beli tow truck..kalau keta lu rosak senang lu tow kan..



nge~~nge~~

touyakaruma said...

waaa susah gak ada keta erk ?

ieQa sWetLuv said...

waahh pagi2 sudah stress dengan keter.. pemulaan hari yg x best hoho..


doa keter maintain cool k ngee

syaf said...

ala kasihan kaw,

aku harap hari ni krete kaw meragam lagik........teksi tungu!!!!

¶A.K.I¶ said...

frodo!

hahah.. mst pengalaman ko kn2??
lalalala

¶A.K.I¶ said...

black mel!~

ok la... bkn slh ak la...
hahaha

¶A.K.I¶ said...

alvin!~

aje ko...
nk leyekkan kete ak ke??
hahaha

¶A.K.I¶ said...

touyakaruma!~

waaa... susah kot?? ak pon xtaw!
hahah..
thx singgah belog ak~

¶A.K.I¶ said...

ieqa!~

hahaha... keep praying...
lme nk smpai jumaat 2~

¶A.K.I¶ said...

syaf!!~

ko neyh!!
kete ak ok la... dengki!