Friday, June 11

Housemate ku... Housemate ku...

assalamualaikum!!

hari ini entry lambat siket sebab setelkan keje dulu... banyak banyak banyak... dan da setel!! suka suka suka... huhuhu... semalam petang.. aku dapat mesej dari akak serumah dengan aku... ayat dia : "Aki, akak nak bagitaw ni makcik, pakcik, sepupu akak nak datang KL malam ni sampai. dorang nak jalan jalan shopping raya dekat jln TAR. dorang balik ari AHAD.. he..he..he..."

aku punya reaksi..... WHAT THE F........ segera foward mesej tadi ke akak sebilik ngan aku merangkap ketua rumah sewa itu. bermula la serabut kepala dan pening pening kambing... yang kami bengang dan marah. dia angkot ahli kerabat dia kalu semua perempuan takpe. ini... 2hari lepas angkot mak dengan adik lelaki.. bujang plak tu.. kalu sekolah rendah ke menengah takpe... ni da baya aku je aku rasa...

ok aku da sakit kepala!

sekarang makcik pakcik pulak?? kalu da tua takpe... masalahnya muda la lagi!! anak berderet deret buat bising pagi pagi. aloohaii! mujor la aku duduk dalam bilik yang ada tandas dalam nya.. kalu bilik aku takde tandas.. aku kena la share dengan kerabat semua..

lagi sakit... akak sebilik dengan aku hari ni cuti plak kan.. padan muka ko kak!! aku da cakap gi keje ko sebok nak ngulor.. dengan orang ramai ramai dalam rumah... budak budak kecik dalam umor 5 ke 10tahun berlari ingat umah tu taman permainan... memang parak. 

sangat sangat kesian pada akak akak bilik sebelah. sorang terpaksa tido hostel dan sorang lagi... entah tdo mana aku pon tak taw. budak yang bawak kerabat tu duduk bilik paling kecik.. sedapla duduk sorang.. bila kerabat datang.. da menganggu bilik orang lain. dia ingat dia sorang bayar sewa rm1100?? aku pon bayar la wehh...
pengajarannya... esok pagi pagi aku mau cabot balik putrajaya!! nak gerak balik kerja arini sah sah jamm... cuak aku mau drive... haiii...aneh sungguh bila kita menjadi orang asing dalam rumah sendiri.


penamat post ini: 

rumah da cukup untuk duduk lima orang.. kalu setakat mak atau adik perempuan... boleh la... kalu da smpai anak cucu... tah apa la yang dia pk agaknye eak?

23 comments:

Farid MOFASAD said...

1


-G BLOG AKU... KHAS TOK KO

¶A.K.I¶ said...

farid!~

awal nye!! ahahahah

khai said...

haha redha je la aki.. dah org nak datang..

kim salam kat housemet2 kau yer;p

zella y said...

hehehhe...
uish,klu sis malu lah nak bw saudara mara dtg umah...klu nak duk lama2..sewa je hotel murah2...xkn nak stay kat umh org bujang kot...

redNing said...

sian ko hahahh
shopping raya???...bleh plak..xkan xde bajet nk dok hotel paling koman pon hostel

'AQILAH said...

hehe meriah...

Uruchimaru @ kf said...

itu tetamulah aki!

¶A.K.I¶ said...

khai!~

ko sempat ea...
2 sume da 25++ la..
ak je yg muda~
haahahah

¶A.K.I¶ said...

zella!~

sis2... taw xpe...
kalu semalam dua xpe gak..
ni dari jumaat sampai ahad!!
eh salah.. khamis smpai ahad!!

¶A.K.I¶ said...

redning!~

ko... 2 la psl nye...
haishhh..
fenin! fenin!!

¶A.K.I¶ said...

aqilah!~

meriahh??? hahahaha

¶A.K.I¶ said...

kf!~

tetamu pon bro..
kalu ada orang lelaki bujang..
pakcik lagi...
jadi ap g2?
da la umh bujang perempuan..
iskk kf ni!

Mieza vs Rory said...

eh bengang beb...
xder privacy ler...haishhh..
suka suki jer kan...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hah!
ni masalh gak ni
agak2 la nk angkut uncle, auntie, niece, sepupus2 sume..igt wellfare pe?haha

tp xptot la..kl pmpn mmg ok la..xde msalah.ni laki sebaya ngn pnduduk uma tu pun ade.mmg rasa asing duduk dlm uma sndri.nk kuar blik pun segan.nk kuar uma, kene betembung ngn dieorg pun segan.hah!, len kali ko bawk pcik2 ko sume dtg umo ko, cmpak kt bilik die.ckp nk tumpang

Aujinz said...

suruh beliau angkut, satu kampung terus, tok imam, tok siak, penghulu dan seangkatan dengannye..


wakakaka..
kesian lu Aki..:))

Eazy Izzuddin said...

uish
x patut...
dorang yg dtg kene byr sewa lah..
xD

pakat la 1 umah x bg sesape dtg..

ieQa sWetLuv said...

susah kalo dapat housemates yg x faham

¶A.K.I¶ said...

mieza!

btl sgt la beb...
coz ap taw...
weeknd 2..
menganggu btl cuti rht..

¶A.K.I¶ said...

kamen!~

susah dan rce awkward gle!!
huh

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

ko x nk offer dri lak kn join lepak kat umh ak??
hahaha

¶A.K.I¶ said...

eazy!~

akak2 laen x pnh pon bawak spe2..
stakat adik pmpuan lepak 2 3 hari xde hal...

dia je yg angkot seangkatan ke umh n buat party! bgok~

¶A.K.I¶ said...

ieqa!~

sgt2 susah..
jus grateful sgt2 bkn sebilik!
klu sebilik...
ayarkk!

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. adeh! camni kisahnya... best plak kan ramai2.. join la skali buat bising. hahaha..

tensen giler klu camni.. adoi..