Thursday, January 7

!mesin kukur kelapa!

mari kita bercerita pasal kelapa dan mesin parutnyer!! alooha semua... hehehe... ujung tahun lepas... aku cuti kan.. balik kluang dan pulang ke pontian. heheh.. tido semalam di umah makcik aku tu... yuhuuu... da lama sangat aku tak tido kat kampung tu.. dan kesan ketara kerana nyamuk sangat mengemari tangan dan lengan aku. kat dahi pon ad ko bintat! cehh.. taw la aku ni darah manis! darah secret recipe! ahahhahah... ok dem.. cete merapu.

nex! aku kan seorang budak[erkk.... aku budak ke]yang baek maka aku rajen ooo tulon2 kat dapor. hehe.. cuba sesuaikan diri. sebab sangat lama tak rasa nak membuang kena gi tandas kat luar umah! hohoh.. trill ooo... ngan kucing yang banyak2.. rimas betul tengok kucing2 tu.. dan makanan laut yang segar2!! huhu.. maklum la laut belakang umah saja.

dan tolong2 kat dapor.. aku tengok mak aku parut kelapa. nak masak pucuk ubi masak lomak! hehe... perencah aku yang tumbok.. lesung batu ketung kentang! ketung kentang!!


parot bukan pakai mesin ni. benda ni kat umah aku ada...



benda ni la.. kukur kelapa kan? aku tengok kat muzium je... real la gak kan???
bukan2! mak aku tak parut kelapa pakai benda ni....




haa!! benda ni la.. tengok tangan mak aku.. laju je parut kelapa.. huhu..
woohh! aku sangat jakun.. try garuk2 gak kelapa kat benda tu..
tapi mak aku cakap aku buat lambat...T___T

penamat post ini: penah tengok tak?? penah tak?

25 comments:

BULLET said...

wei, ko xsekolah ke hari ni budak kecik?

Si budak Aboi said...

aki! 3-3 tu aboi reti gune taw! sila salut edgn aboi..agagagga

Eazy Izzuddin said...

penah parut kelapa dengan pic tengah tu mase di kampung

suka sangat...
macam naek kude
hehe

~@k1 is @utuMn!~ said...

bullet!!

oii~
komen ko xde kaitan ahh!!
xnk3..
ak xmo jawab!

~@k1 is @utuMn!~ said...

aboi!~

iyerr???
perghh!! bgs2!!
aki kn.. mesin 2 mak ngn ayh je taw gne.. aki x brani.. hahahha

~@k1 is @utuMn!~ said...

eazy!~

haha..
really??
cm nek kuda?
aki nek kuda pony penah ar..
nti nk cri! nak try!
heheeh

~0~ said...

yg pic no dua tue...kg aku pggil..

kore nyo..

dpt ubi kayu rebus cecah kelapa muda sedap beb

Uruchimaru @ kf said...

lame dah x parut kelape!

~@k1 is @utuMn!~ said...

~~0~~

wahh.. kore nyo?
apakah? hahah....
iskk.. ak blk umh 3 hari 2..
bekpes ubi rebus taw!
nikmat!
tp ske cecah sambal... sedap..
sambal tumis udang! waw!

~@k1 is @utuMn!~ said...

kf!~

g kedai runcit.. g parot!

pisey said...

no satu penah
no dua penah
no 3 ni fes tym.
haha.

SuRayA^i. said...

haha, sy juge fail pki bnde alah nh! g kdi bli klape parut je sng~

~@k1 is @utuMn!~ said...

pisey!~

ahaaa..
sme la kte nmpak nye!!
ada pon ak geng!
hahaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

suraya!~

haha...
2 la kn..
beli siap..
tp org dulu2 mne nak...
sume nk wat sndri

Dak Wan said...

Kelapa tu apa eh? Hehehe

aku zaty said...

aki!=p

tige2 tuh ade kat uma nenek..
dari umor 2bulan dah kenal mende alah tuh..
heee~

~@k1 is @utuMn!~ said...

dak wan!~

haha..
klu utara pggil nyok!
klu pantai timor.. xtaw!
ahhahah

~@k1 is @utuMn!~ said...

zaty!!

hye syg!
rindu sme kmo la..
hahah..
bgsnye da knl..
aki da 21thn br knl yg ke 3 2..
isk2~

Aujinz said...

rasa macam dah komen..
tetiba tak kuar plak...

aishhh...

Aujinz said...

penah tengok...
penah guna gak..
penah parut kelapa ngan jari sekali..

sangat best..
sob sob sob...

BuLaN iTu aKu said...

first: nyamuk tu mesti nyamuk jantan...

seken: kau sudah remaja tua

tihrd: aku beli santan yg siap je

chokio_nia said...

aku penah tgk aki weh..*angkat kaki tgn badan skali*..hehe

ko kene byk praktis br laju parut tu..huhu

~@k1 is @utuMn!~ said...

aujin!~

ha??
parut kelapa dgn tangan!!!?
wahh!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

bulan!~

yahhh~~
kaedah terbaek i2!!
ahhaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

ain!~

ahhahaha...
pndai la ko yang oi...
ak gosok je pon!!