Thursday, February 11

stigma "ni mesti PERRMPUAN bawak kete!"


gggrrr... marahnye aku kalu ada orang wat ayat camtu pastu masuk dalam telinga aku!! grrr...grr... ni kes malam tadi la.. aku nak tido da.. okay its time to kol rescue ranger. dia berada di luar dengan kazen dia... sedang sedang memandu.. aku pon cam da tertutup da mata.. [situasi mamai laa kira] tiba tiba kua ayat:

rescue : uissh!! bahayanye!! sapa bawak kete tu?? mesti PEREMPUAN!

waahh wahh wahh ayat ko rescue... aku yang sedang nak terlelap tu teros segar bijik mata!! walaupon dia cakap dengan kazen dia.. tapi aku dengar apa.. da ak on call dengan dia kan... aku terus memberontak! [ecececehh]

aku : pesal! kenapa klu tak betul je mesti perempuan... klu salah bawak kete.. perempuan.. pesal2!!!??

rescue: erkk! bukan da tido ke? [mesti bersalah!]

kazen rescue : eh.. aku rasa LELAKI tu...haa.. ye ye.. laki la beb

aku : haa..ha.. kan da memalukan kemaluan diri!!! dem...

dia sampai umah... pastu kitaorang senyap...................... sebab masing masing da membuta sambil on call! memang bes~ 1jam setengah upenye telefon tak diletak... [sila jangan tiru perbuatan ini] mujo laa maxis akan putuskan talian sharp setiap 1 jam 30 minit. hihihi..


 
[not ALL woman like this!]


p/s: APA NI WOII!! CHELS KALAHHH NGN EVERTON!! kiahh...kiahh.. kiahhh~

penamat post ini: taw kah anda dalam kemalangan slalunye lelaki yang memandu... haa.. jawab2!!!

[erkk.. tengah2 nak taip wat post n3 ni... bos lak datang.. naseb dia kat side tepi aku.. hihih]

45 comments:

Nini teDDylicious said...

maaf ye..
aku tak terase lgsg kalau org ckp camtuh terhadap pemandu pompuan.
sbb mmg ade spisis bodo bwk kete. takut. kalau takut, takyah laa bwk kete. lembab!! melambatkan perjalanan org. huh!!

aku ckp..MMG ADA. bkn SEMUA pemandu pompuan begituh ye. sile diff kan.

yg nyata, aku bkn jenis takut bwk kete. bak kate sekut, aku laa lelaki drifter ituh..

hahahahaha!!

Nini teDDylicious said...

eh..
fes..??

bagus!!

¶A.K.I¶ said...

hahahah!! ko mmg nini.. ske wat mke KETAM! hahaha... klu ak.. slow pon x.. drifter 2 pon tgk keadaan kot~ hahahah...

peja said...

nini si drifter~

Nini teDDylicious said...

ha..kan aku da kate..

baru jeh aku sebut..sekut da muncul. siap kate aku si drifter lagi tuh.. aisehh..

walhal aku bwk kete hr tuh pada kelajuan biase je. tp, aku mmg suke selit2 kalau bwk kete.

miahaha!!

¶A.K.I¶ said...

peja!~

ak nak taip sekut td.. tp xpe laa.. hahahaha... xjadi da... nini 2 mmg begitu kah? isk3~

¶A.K.I¶ said...

nini!~

ahahhaha.. ko mmg begitu rpenye.. xpe2~ ak xksh! ahhahah....

~AmyLiana8886~ said...

xsmua perempuan cmtu kan aki..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pemandu paling berhemah jatuh kepada Mr. Bean... sopan2 jahat je dia drive kan? kehkehkeh =D

¶A.K.I¶ said...

amyliana!~

ye3!! sgt btl 2 amy.. bkn sume taw cm 2.. iskkk2~

¶A.K.I¶ said...

nuar!~

kekekeke!!! sopan2 jahat? cm ne nuar?? ley tlg tnjukkan cara pemamnduannye? ahhaha

Hazzy Ishak said...

mr.bean?hahahaha

aku bwa ikut keadaan semasa, ko tgk aku bawa mcm mne?

syaf said...

no coment...sebab kebanyak awk2 yg bawak krete memang slow tp x ade gak yg drive elok///

abg2 kekar pown ade gak yg drve slow...

Excident ramai laki???
dah takdir nk buat cam no....hahah x taw nk jawab ape

¶A.K.I¶ said...

hazz!~

pelik kn.. mr bean? hahah...
ko drve.. as normal as a driver should be laa kn2~ hahaha bgs2~ ak ske!!

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

elee.. no komen lak dia ni.. heheh

Uruchimaru @ kf said...

xnak campur hal tu..btw hahahaha chelsea klh ea!

yeyeyeye pdm muke bullet !
give me 5 aki !

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

tp pompuan bawak mmg glabah~
wakakaka~
cam hampes je~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

aku dah komen~
sila masukkan sejumlah wang ke acc aku~
wekekeke~

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

aki bijak?
tu perli ke hape?

¶A.K.I¶ said...

kf!~

yahh3!! 5 tok bro kf!! padan mke chels!!

¶A.K.I¶ said...

ayu!~

ap komen ko 2 pempuan bawak mmg glabah?? jadah! ko bkn pmpuan? demm...

¶A.K.I¶ said...

salah2!! ko mskkn wang dlm maybank2u ak laa.. ap laa.... wehh ko... tarantulah puji ak.. ko cmburu ea.. hihihi!!! awhh!! malu ak!! ahahhaha

[sila gelak guling2!]

Natasha said...

ahahahahha ( nak ketawa dlu)...
pemandu perempuan mmg kebanyakaknnya LEMBAB...KEBANYAKAN YER MURID2 BUKAN SEMUA..... nak masuk simpang lembab, nak memotong lembab, nak parking lembab,nak kuar parking lembab, yang bawak kancil ambik side cm bawak BMW..hahahaha...TAK SEMUA...KEBANYAKANNYA....


(nasib x lembab)

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

aki biol~
bawak kete cam itik~

¶A.K.I¶ said...

sis tasha!~

ahahah.... kadang2 nyirap gak kancil nk msk simpang.. bley laak dia bg kete kua smpg jln dl.. kte da laa lmbt.. [pengalaman sebab da berlaku!]

¶A.K.I¶ said...

ayu!~

comel ap itik~ bontot dia terkedek kedek~ ahahha.. sepak melambung!

Nini teDDylicious said...

kau tak tgk ayu bwk kete..

aku ajak die memotong kete2, aku da lepas 5 kete, die kat situ gak..

adess..

¶A.K.I¶ said...

nini!~

iye kee?? dem ayu.. ckp ak bwk cm itik.. ko mcm siPot upenye!! dem4!!

Koyuki said...

yuki bawak kereta for pleasure
eheh

¶A.K.I¶ said...

yuki!~

hah! sah laa ko bwk 50km/j tok atas hgway kn2? adess.. lmbt!!

aku zaty said...

ayark!
lepas spm nty nak amek lesen kete..
tatot la plak..T____T

black_mel said...

hurm...aku rasa pun perempuan...seyes ppuan...pastu dah xcdent bt muka x salah...

black_mel said...

btul ker kajian yg dibuat tu?kalau kira purata,brapa persen sgt ppuan bwk keta..so sbb tu kajian tu ckp laki jer bnyk yg bt xcdent...lalala....jgn mrah2 aki...nnti cpt tua..

Ah Fatt said...

perempuan punca kemalangan
lelaki nak mengelak jadi kemalangan plak

haha

deus X machina said...

sku kalo bawak kete kekadang kentut gak


















protttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

baincardin said...

Gong Xi Fa Cai!

*Mercun adalah sangat merbahaya dan Bain tak menggalakkan semua org bermain mercun. Ingatlah orang² tersayang...^_^

¶A.K.I¶ said...

zaty!~

anda harus laa memberanikan diri! ahhahah

¶A.K.I¶ said...

black mel~

ko men ngelat ea.. cess3!! ahahha

¶A.K.I¶ said...

apaattt!~

waaa broo mne ley wat statemen cm 2... xley3~

¶A.K.I¶ said...

deus!! ko kentot.. bangkai! hahaha

¶A.K.I¶ said...

bain!~

erkkkk.... ahhahaha.. ye3! gong xi3!!

TARANTULAH said...

itu jantan cik aki bukan lelaki,

sebab jantan jer bawa keta n jiwa binatang diorang.. sekian harap maklum hehehe

¶A.K.I¶ said...

tarantulah!~

alaa... ye laa 2...

unwanted said...

marah nampak..ha3

kalau aku tak marah, geram sikit je..ha3

¶A.K.I¶ said...

unwanted!~

ahahha.. ad ke mcm 2? hahah