Tuesday, February 2

AKU ADA CERITA!!

akhirnya.. penat aku cari cari bahan. takde benda nak share ni cam tak sonok kan kan? agree!! okey okey.. jom la kita baca sama sama...


Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah…
mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya… yg berumur 18thn Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan.. perlahan dia mula membuka surat itu…
——————————————————–
Ayahku yg tercinta,

Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah.
Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia..ayah mesti setuju
walaupun penuh dgn tatto2
 ganas ditubuhnya,

Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun
tidaklah terlalu tua). Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan
membesarkannya bersama.

 
Dia punya bisnes perdagangan extacy yang sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh. Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan cara yang berbeza.
 
Ayah.. jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya……
—————————-

keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu… … ..lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu… dgn keadaan terketar2 si ayah membaca…






PS: Ayah, .. tidak ada satupun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya… Aku berada dirumah jiran sebelah jer…..


penamat post ini: budak ini sgt dem kan kan... 

30 comments:

Adya A. said...

hahaha...betul2 dia psiko bapak dia...ehehhe

jane said...

MUAHHAHAAHHHA

dulu aku prnh baca kisah ni tp tak paham''

skrg aku dah paham
rupenye anak die kelentong je baapak die ye

kehkehkeh

BULLET said...

ko ke yang buat tu aki?

¶A.K.I¶ said...

adya!~

hahaha... taw xpe.. sgt bhaya!

¶A.K.I¶ said...

jane!~

ahaa,... ko xabs bce la 2.. xpe2 ni ak da cete kn.. ok2!!

¶A.K.I¶ said...

bullet!~

wahh.. klu ak.. ak x wat cm 2.. ak wat surat yg masuk icu tros... ag senang.. hiihi...

Nini teDDylicious said...

hamboih kau!!

ade hati nk buat surat kasi bapak masok icu kan..??

btw..budak pompuan tuh syco bapak die plak an..?? die tak kne silambam kalau balek uma da kire untung dow!!

Hazzy Ishak said...

sebijik mcam ko...haha

Natasha said...

wah!!!! jgn ler dapat anak yg ada otak putar keliling cm tuh.... sakit jiwa wei

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

aku tak penah suh bapak aku sain kad report aku~
dia pon tak penah amik tau n tyer prestasi aku time aku kat sekolah~

cedey~

¶A.K.I¶ said...

nini!~

akk ahh kn2...
nsb dak 2 x kena silambam! ahaaa

¶A.K.I¶ said...

hazzy!!

eh2!! ak menafikan i2 ak.. hehe

¶A.K.I¶ said...

natasha!~

ahahah... tu la... nsb sis bce.. pasni prepare!

¶A.K.I¶ said...

ayu!

uh2!! sme2... sbb ak bg mak.. bpk ak xde pe pon fungsi...

Uruchimaru @ kf said...

klu bapak die ade sakit jantung dh lame pdm aki!

aki pi view tgk n3 latest kf skrg!
hhehe..=)

Frodo Baggins said...

>>___<<

aki, kem salam ngan dak ni.
wa ske wa ske seyes wa ske ....
dak camni best main sepak terajang!


bukan ko ker nih??

~0~ said...

mmg nak penampar jepun budak tue...hhahahahha

AM SYA said...

hey~

mmg sgt damn itu bdak! lol! XD




^SyASyA^

Dak Wan said...

Teman bese sign sendiri jewr..... Hahaha

¶A.K.I¶ said...

kf~

da g da.. xsme laa beb! hehe... tp utube xley on.. sbb wireless.. hihi

¶A.K.I¶ said...

frodo!~

ak tlg jawab salam 2 k! ^_-
iskk.. bkn ak laa.. hihi

¶A.K.I¶ said...

~0~

ahhaha.. lek en zedi.. dia nk gurau2 je kot ngn bpk dia.. hihi

¶A.K.I¶ said...

am sya!~

ahahha... kn2??

¶A.K.I¶ said...

dak wan!~

hahaha.. lagi otai ni.. hahah

syaf said...

hahah syko bawak de..kalu aku jadik bapak die pown pitam

cik ian@aH Lian~ said...

mahu ku titik sahaja
kalau anak ku berkata begitu...
hahaha

deusXmachina® said...

aki ko lg dem
erkk8888


ayu, frodo ngan nini pun same
wakakakakaka

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

hahaha... lek2!! hihi

¶A.K.I¶ said...

cik ian!~

ada ciri2 ibu berjaya!
u can do it sis! hihi

¶A.K.I¶ said...

deus!~

erkk.. pesal ak kne dem? hahaha