Thursday, February 25

MALU biala bertempat! adoii....

aku taip strait saja okay.. no intro berkerawang kerawang untuk sampai ke peringkat klimak stori. huh... orang da suwo makan tu.. makan je laa... benda free!!! ko x payah kua duet... pon tak nak... buat keje.. pon nak malu malu ke?? apa jadahnye?? betul betul aku tak paham!!

da bertahun kerja.. logikkah MALU dijadikan alasan?? pada aku yang baru bape bulan kerja ni, makin lama kita kerja makin patot kita jaga hati akak akak abang abang bos bos dalam jabatan ni kan kan?? nak bincang pon MALU?? nak suwo makan free pon MALU?? jadah ap?? 


MALU bia bertempat la beb... aku memang tak taw MALU bila orang ajak makan FREE! itu adalah rezeki okay!! sesungguhnya klu kita tolak REZEKI maka kita takkan maju? kan kan kan... aku tak MALU bila nak tau sesuatu yang aku tak paham. aku tak MALU bertanya agar aku senang buat kerja. klu MALU tanya.. buat keje pakai pandai sendiri sekali salah!! ko kena marah... kan da MALU... betul kan kan kan!

itu satu kes... ini ada lagi kes laen.. makan free pandai!!! tapi bila mintak tolong berat nak mampos nak tolong! betul betul aku tak paham jugak. aku tak perfek! aku tak sempurna.. aku pendek.. mata bulat.. slalu kena ejek! tapi aku dulik apa.... janji blaja untuk trima keadaan dan cuba betulkan.

manusia manusia macam ni perlu ada kesedaran SIVIK siket la... seyes! akak akak opis ajak makan beria ia!!! oii free ni... da sampai kena sound direct pon tak paham paham lagi. konpius aku!

 
[orang muka cam beruk pon tak taw malu.. ko da perfek pesal nak malu??]



penamat post ini: okay! aku da tak taw nak taip apa lagi... papaii!! nak taw lebey lanjut hal ini... masuk ym!

39 comments:

BULLET said...

pepagi dah angin ko ni...lek la...bile lagi ade makan free?

BULLET said...

orang camtu mmg ade kat mane2...pun

Si budak Aboi said...

emm pagi2 dah membebel aki kite ea!

¶A.K.I¶ said...

bullet!~

uhh.. petang ni konfem ada lagi beb mam free!~~ lalalala

¶A.K.I¶ said...

aboi!~

hahhaa.. smpan dari smlm sbnrnye... tp lepas kan pepg buta ni.. haahah

peja said...

Aki,sila blanja saya



[pemintaan tanpa malu]

Natasha said...

hahah..kak tash lagi pemalu aki.........

~0~ said...

malu...ye aku sorang yang pemalu...terima kasih..

zella said...

pemalu sgt pn bole buat org bengang tau...lg2 klu nak suruh mkn pon kene suruh berkali2..xnk dengar ckp..hehhe

♥ciK-t0ge ♥ said...

mKn pree???
isKk.. bt pa maLu..
maKan je La...
aDehs...
:)) LiLek aKi LiLek..
sebaEk nK mas0k biLek aiR nk buaNg air, die xmaLu eh?
=))hahaha..
ade gaKs owG cmni

syaf said...

huyoo garang nyer ....ciak aku nam membace nyer
nk wat cam new, ade sesetengah org pangai cam tuh...die rase kurang yakin ngan diri sendirik n segan2 nk bergaul

Uruchimaru @ kf said...

aiyah aki! ok ka kamu ni?
klu tak ok kasilah sampai ok ea..

ok dah bye =)

e. indah said...

takper yg Malu biarkan sesat ...hahha

tapi yang tak berapa nak Malu jgn terlalu tak tahu Malu ...

agree kesedaran Sivik perlu beb, berpada2 kan....

: )
salam singah sini ...

Moon BlooDy Spell said...

aki.. orang macam tu kau cepuk je muka dia.. tu memang dasar tak malu tu

.khai. @ drcomot said...

cik aki memang suka bebel di pagi hari.

Frodo Baggins said...

>>___<<

aku malu2 lau dalam bilik ngan pompuan jer ... muahahhahaha
teruna harus dijaga!

kah3x

¶A.K.I¶ said...

peja!~

xde hal!! ko jmpe ak.. ak blnje pny.. konfem!!

¶A.K.I¶ said...

sis tash!~

pemalu bertempat la sis.. kn3??

¶A.K.I¶ said...

zedi!~

pemalu??? fuuu......fuu.. warghhhahahahahhahahaha!!!
lawak!!

¶A.K.I¶ said...

zella!~

ni bkn da berkali2~
da berpuluh2 ribu kali.. x gak pegi... smpai kecik ati akk 2~

¶A.K.I¶ said...

togeh!~

hah!! 2 xdapat dipastikan~

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

boleh je bergaul ngn org... tp ngn org2 yg dia ngam je la... jadah mcm 2~

¶A.K.I¶ said...

kf!~

cess kf... i2 aje pesanan... hahah

¶A.K.I¶ said...

e. indah~

mmg malu kne bertempat...

¶A.K.I¶ said...

moon!~

eh, aki ajk ko cepuk sme2 jom!! the more the meriah! hahahh

¶A.K.I¶ said...

khai~

2 da fitnah 2.. sekeh pale kang!!

¶A.K.I¶ said...

fr0do!~

hahah.. hampess ko... =p

peja said...

camtu la...cayam akakku aki...hehhe

¶A.K.I¶ said...

peja!~

ahh ko... dgr ak nk blnje.. laju! cess

Uruchimaru @ kf said...

ehem3 aki,kf baru add fb dgn aki ti submit ea..!

ok bye

Hazzy Ishak said...

sapa dia...hehe
ku tau ko memang ttau malu...ekeke

Nini teDDylicious said...

mende kau cite neh..??

tak paham laa aki..

iskk..

¶A.K.I¶ said...

kf!~

owhh? okeyh3!!

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

yahh.. rumate ak mmg cm 2.. phm ak! hahaha

¶A.K.I¶ said...

nini!~

ahh... ko.. xphm saje!

SuRayA^i. said...

dlm dunia nh xd pe yg plek kn..dats y org yg malu x betempat cmtu wjud~

nursarah said...

bunyi cam hangin je. hehe. sabo2. jom makan free sesama jom. I tak malu. ekeke

¶A.K.I¶ said...

suraya!~

owhh! agree sesgt su~

¶A.K.I¶ said...

sarah!~

haha... berangin sesgt ni... uihh.. jom2~ sarah blnje aki laa yg dapat free