Sunday, February 28

Handphone Aku Hilang

cuti 3 hari bermula pada jumaat, takde apa buat sangat. aku dan adik beradik laen melayan mak yang datang ke KL ni. pastu ari sabtu aku ada interview pada jam 3petang di menara TA1 sebelah KLCC. jam 1petang aku bergerak ke ktm serdang, akak aku anta la. da beli tiket aku tengok komuter sampai kol 2petang.

sedang duduk duduk, sms kawan aku yang dalam pejalanan ke KL Central, sms rescue ranger pastu handphone aku letak dalam sua slack belah kanan. kemeja aku boleh dikatakan labuh laa so cam pas pas je ngan ujung tali handphone yang aku kuakan. tengok orang yang menunggu nak ke kL makin ramai ramai ramai ramai!!!

da nak tyme, ak bangun, handphone aku pasan dalam kocek lagi ngan tali terkeluar la kan.. aku berdiri depan skali dan bila komuter bukak je pintu aku teros masuk. orang yang nak kua tak kua lagi. aku da masuk. dan bila aku da masuk ke tengah, aku pegang kocek seluar slack aku.. EMPTY!

aku nak kua balik dari komuter, da tak boleh sebab da pack ngan manusia lagi lagi depan pintu yang seboleh boleh nak masuk gak. DEM! dalam perjalanan rupanya member aku da msj.. da kol memula dia kata handphone tu dibiarkan aje, pastu dia cakap orang tu rejek bila member aku kol balik. 

hurmmm.... da laa sekarang ni masa masa penting adalah handphone. adoiii... mak aku pernah tegur cakap tali handphone tu masukan teros dalam beg jangan kelua kelua kan. tyme tu dia ikot gi menara integriti. tak sampai seminggu dia tegur.. ilang da~ sayang sangat sebab aku da menggunakan memory kad aku sesungguhnya. haissh! baru apdate lagu lagu baru dan bes~ 

mak aku lak.. dia lebey sayangkan gamba gamba cucu cucu dia yang aku snap pakai kamera handphone 2.. iskkk~ tak patot....








[tinggal kenangan.. setahun lebey guna... haisshh!!]










penamat post ini: 1st tyme ni ilang hp. huh.... apa nak dikata~ 

30 comments:

peja said...

akaku aki..harap bersabar

syaf said...

lorr cianyer..
aku pown hilang gak awi 2 kan..
x pew nkw at cam no
thing happened

Uruchimaru @ kf said...

feh menanges !

psst:-aki ti buat tag ea sng aje..!

e. indah said...

akue dah masuk 3 kali ilang henpon ...huhuu ...


apapun r'lex yek ... : )
next tym evrytym ambik gmbr dlm henpon slalu save backup kat laptop ...so tak ilang yg penting2 ...

SuRayA^i. said...

kene bli henpon baru la nh..

¶A.K.I¶ said...

peja!~

yahh.. ap nk dikata lg kn~

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

2 la... haisshhh...

¶A.K.I¶ said...

kf!~

huh... kne tag ke?? awuuhhh!

¶A.K.I¶ said...

e. indah!~

uyohh!! 3x... huhuhu

¶A.K.I¶ said...

suraya!~

entah la sue... cam dalam dilemma je lg...

deus X machina said...

sian lak aku kat ko aki
kesimpulannya pakai 3310 sudah
erk888


































protzzz

i'msosupernotcool said...

thing happened babe..

¶A.K.I¶ said...

deus!

haiisshhh... 2 laaa...

[psal ko kentot!]

¶A.K.I¶ said...

iced!

yesss... but still... haiisshhh

Aujinz said...

aku pun penah hilang henpon..

henpon tak kisah..
yang penting memory card tue..



dalam tue..macam macam adaaaaaaaaa...(T_T)

¶A.K.I¶ said...

aujin!!

uishh!! ko taw xpe beb!! adesss

oranglidi said...

henset aku penah kena curi.

hasil gaji pertama plak tu.

Moon BlooDy Spell said...

hehehehe....
aki sabar ye..
maybe pasni dapat enfon lebih mahal

Ah Fatt said...

haish. ambik sebagai pengajaran

Nini teDDylicious said...

ki..len kali, kalau mak kau ckp, cepat2 jeh buat.

org tua neh tego ade sebab...

baru hp..

kalau kete..mcm aku..??

huwaaaarggghhh!!!

¶A.K.I¶ said...

orang lidi!

cess!! tragik 2 lidi.. haii.. ap laa nasib kn3~

¶A.K.I¶ said...

moon!~

DAPAT alhamdulillah!!
klu kua duit sndiri 2 yg... T_T

¶A.K.I¶ said...

apatt!~

baek bro zalie... hummpph!

¶A.K.I¶ said...

nini!~

huarrghhh!! T_T
tyme mak ak tego ak buat... pastu aku kuakan balik talinye ari sbtu 2... hummmph!

black_mel said...

kesiannya hp ilang...sob3...xpe..dpt gaji leh beli baru...

nizaa said...

eh sama macam hp aku..tapi bukan aku amik tau...hehehe

Sertai Contest Aku & Kancilbiru

¶A.K.I¶ said...

black mel!~

haahh.. 3kurun simpan duet gaji br dapat pkai ko.. T_T

¶A.K.I¶ said...

nizaa!~

hahaha... ak br nk tuduh.. ko da warning lak...

ASaDa RyutaRo said...

ape la malang nasib ko ni..

lepas hp hilang ko jatuh katil.. hahaha..

*bad luck! kekeke :P

¶A.K.I¶ said...

asada !~

dem laa ko... iskkk!!!