Friday, November 26

Sekitar Malam Puisi Riong 2010

salam semua...
maaf lambat update pasal hal ini. kalu dah tengok pic dalam facebook ini adalah liputan secara ringkas bertulisan. dalam facebook hanya gambar so sedikit ringkasan aku coretkan pada malam itu. tema malam kali ni berkonsepkan ukhuwah dan akidah dalam keseimbangan antara dunia dan kerohanian dalam diri untuk bekalan akhirat. so... chect it out~


bertempat di Laman Beringin Istana Budaya
12-11-2010 
Malam Puisi Riong Berita Harian
jam 9.00 - 11.00 malam


muka muka makhluk yang hadir...


taheera. salah seorang penyampai puisi.
selain itu, ahmad fetri yahya... ustaz zawawi jusoh 
dan ramai cendikiawan lain berpuisi dan semuanya tidak membosankan
mempamerkan gaya penyampaian masing masing
unik... penuh puitis dan seni yang tinggi


performance penutup daripada meor suhaimi hassan, ana rafali dan altimet.
sebelum tu ana farali dah sampaikan 2 buah lagu.
satu puisi dan satu lagu baru.


untuk half break... group tilu perform dengan lagu diam diam, 
aku bukan aku dan satu lagi... aku tak tahu. heheh


ahmad fetri sebagai pengacara dan pemuisi pertama. sempoiii~



otai ni.. hehe kena respek yang tinggi... 
[erkk!! aku rendah sgt]


sekian, tamat

10 comments:

Lovely Bella said...

waaa cam menarik je aki.. x pnah lagi gi function2 camni.. nak kene try nih.. adess

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

aku pun dah lama tak pegi funtion mcam ni..
teringin juga..
orang bahasa ni ayat dia lain sikit ..
berbunga2 :)

Lya Colours said...

hebatnya aki ko leh p dgr puisi
aku benda2 yg paling x in adalah puisi atau apa aje yg berbentuk kesasteraan
gila x berseni ok akuu

redza said...

ko dgr smpai abis ke...tak tertido??

CGG said...

aki..
jeles:)
hehehe
sonoknyeeeeeeeeee

syufaa said...

hoho..tecik nye anda..

maCy said...

tabik spring sama aki~

Cikbelog said...

wow..cikbelog tak penah pegi majlis puisi.hehee

syaf said...

aki nampak cam pompuan manje...tengok bibir ko mesti ko ni bechok a.k.a pot pet pot pet 24 jam kan...ha3,

btw, mesti best kan...rugi x g..suke gak dengar org bace2 sajak dengan macam style nih

lalink7 said...

wahh rupenye puisi riong nie buat jugak ye kat IB..ingat kat UPM jer..memang best kalau dengar sesekali puisi nie..