Monday, November 22

Most Powerful Women

salam isnin..
ujan.. syahdu gila rasa... huhu...apa khabar agaknya emak di mekah. lama betul dia tak telefon. nak telefon takot menganggu kerja kerja amal ibadahnya, moga segalanya baek baek sahaja insyaALLAH.


dah baca gosip perang artis and lawyer kat tweet. aku cop dua dua akal senteng. senang cerita. dari aku establish cerita yang tak mengembangkan pala akal fikiran kita bernama manusia... baek aku share sumthing yang kewl and inspired by me and.. tak taw la korang nak inspired atau tak. hihi


most powerful women taken from forbes.com


at first place and known as first lady... Michelle Obama

dia power sebab apa.... lulusan JD, Harvard University; LLM, Harvard University; BA/BS, Princeton University. berjaya kerana kempen melawan obesiti, syarikat seperti Coca-Cola, Kellogg dan General Mills telah berjanji untuk mengurangkan kadar kalori makanan mereka pada 2012. [kantoi kellogg pon tak bagus sebab kalori tinggi...]

at second place.... Chief Executive, Kraft Foods,  Irene Rosenfeld

dia power kerana... sapa tak kenal kraft foods? dari zaman 80's lagi single kraft tu dok iklan kat Malaysia ni.... kerana dia mampu mengaut untung bersih $23.6 million.. maka layak dia berada di tempat ke dua.. 


at third place.. media personality.. Oprah Winfrey

dia ni takyah cakap lebey lebey la... kaya pon kaya... baek pon baek. pemurah lagi. huuu.... telah mengutip sebanyak $1.35 billion us dolar dalam lima tahun ini menjadikan dia di tempat ke tiga... dia juga berkempen untuk presiden Barrack Obama pada tahun 2008. 

ada 100 semuanya... top 3 adalah mereka ini. nama nama lain yang tersenarai antaranya

  • Hillary Clinton no 5
  • lady gagap pon termasuk ok... no 7
  • Beyonce Knowles at 9
  • Ellen DeGeneres, a talk show host at 10



itu senarainya... tapi pada aku, my MOST POWERFUL WOMAN in my heart is my lovely mom~ 


16 comments:

redza said...

org mesia ada trsenarai tak??

Lovely Bella said...

waaa i lap u oprah!! hehehe.. selamat pagi aki!!!

syaf said...

ha, ni mesti ko tengok kat Astro ni kan..chane 7** cuz ari tuh aku ade prasan gak, die list kan post powerful women...he3, tapi Si oprah tuh memang hebat walaupon die debab & gelap

Hazzy Ishak said...

aku suka oprah

zella y said...

sis suka oprah....
best!!

lalink7 said...

ehh...
sama lahh ngan sis..mak jugak yg paling hebat kan...

mier@merr said...

stuju...mak jugak yg tetap terbaek~

SZ said...

no sebelas;
aki.

heheh

jedi said...

ko no brape aki wei??

echah mashuri said...

bila ak nak kaya mcam diaorng ?
tp aku suka oprah !!

Aujinz said...

opkos laa our mom kann..


ingat senang ke dier nak melahirkan kita..

huhuhu

Koyuki said...

terkejut..apa rasionalnya beyonce? Hips maybe..kehkehkeh

Eazy Izzuddin said...

akii...
u next...
powerful woman hehe

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

bila nama saya pulak nak tersenarai kat citu hehehe :)

Mieza vs Rory said...

apesal x letak gmba aku?ahahhaaa

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

betul gak..asal kau tak letak gambar mieza sbg org terkaya no 8ratus juta ribu