Friday, November 12

Far East Movement Like A G6

salam...


hye all. tengok title. ahaha... penah dengar lagu ni. LIKE A G6 from FAR EAST MOVEMENT. aku pendengar tegar FLY.FM so aku da familiar la dengan lagu ni. ermmm aku tak tegar sangat dengan songs from this band sebab macam techno sangat. macam eksotik sangat. kakakakaka!!

korang tahu lirik lagu dia macam mana? dah dah? nak taw korang klik sini la... LIRIK. aku malas nak kopi pes dalam belog ni kang jadi panjang... panjang... tak syok korang nak baca betul tak?




kendian aku mendapat pengkhabaran tentang apa sebenarnya motif lagu LIKE A G6 ni... thank yo! to yahoo for the information. hahah.. so jom check it out!!

"A G6 is not a Gatorade flavor. It's not a car, convertible, four-door. It's not a watch," group member Kev Nish told MTV News. "But Drake, Drake talks about having G4 pilots on deck, so we said, 'What's flyer than a G4?' Of course, it would be a G6."
Nish also explained to the Associated Press: "It means we wanted y'all to experience a night with us. We hit the clubs, three clubs in one night. We feel fly. It's just about 'feeling fly,' feeling yourself. Living that night like it's your last."
"We made that song in two hours with the Cataracs [production team]," said Nish's bandmate, James "Prohgress" Roh. "Great chemistry."
"We literally just went back of the pool house with the Cataracs and partied, partied, partied, and out came 'G6,'" Kev added.
hehe, bukan lah lagu ini tak bagus atau ada unsur unsur illuminati atau ape ape. pasal party at club saja... tapi kalu ikutkan dalam islam mana boleh kelab kelab party party ni kan kan... haram. apa apa pon, aku kurang gemar sangat lagu ini. pada aku ianya boleh la... at least ak dengar takde la sampai aku tukar siaran laen kan... tak macam lagu LADY GAGAP dalam entry aku tu~ yang itu memang sah sah kena banned! haha.. kalu dengar je teros otomatik tukar ke siaran radio yang lain.


p/s: sekarang dengar lagu pon nak kena hati hati. taylor swift gak yang cerita tentang kehidupan

24 comments:

Hazzy Ishak said...

aku suka gila lagu ni
very catchy wey

zella y said...

sis slalu dgr lagu ni kat mtv... mmg layan... best!!!

tim said...

like a G6 like a G6

redza said...

aku jarang dgr radio skrng nih...tpi like a g6 tu aku penah baca..kat mna ye

echah mashuri said...

ak xtau ape sape dimana lagu malah kumpln ini..tp tgn ak gatal nk klik post comment=_="

maCy said...

taylor swift yg tomei cm aki. eh eh nak sangat perasan kan? haha ;p

Aujinz said...

tak pernah dengar pon.. :D

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aku masih setia ngn lagu2 rock 80an..hehehe..

hye aki, sori lama xnyinggah..

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

sama dgn kamen..aku juga masih setia dgn lagu kumpulan gersang..

hai aki..
aku baru start nak blogwalking..

hamzah ian said...

lu buat gua jeles..

Eazy Izzuddin said...

hahaha...
lagu ni ok la...
xD

Entry Baru:
Oh Result

SuRayA^i. said...

ok, wa mmg x suke lagu ni~

eh, tibe2 wa wa pulak kn =p

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

ughh ko..
ske ye!

¶A.K.I¶ said...

sis zella!~

owhh.... ok2 kre nye sis ske la

¶A.K.I¶ said...

tim!~

oyearhh! hahaha

¶A.K.I¶ said...

redza!~

mne lagi...
dlm belog ak la! ap la ko

¶A.K.I¶ said...

chah2!~

ang mmg na..
mst mamai sbb exam ni

¶A.K.I¶ said...

macy!~

owh..aki x kte...
macy yg ckp ai comel mcm taylor hahaha

¶A.K.I¶ said...

ojin!~

alaa pokcik..
ang lyn lalang2~~
gersang2~

¶A.K.I¶ said...

kamen!~

hahaha...
rock kapak pny zaman upenye!
hye kamen...
all da bes k!

¶A.K.I¶ said...

bro jack alvin!~

yo bro..
thx sggah!
lme btl sepi...

¶A.K.I¶ said...

hamzah ian!~

lu agk2 lu jeles ngn sapa?
wa?? kakakaka

¶A.K.I¶ said...

bro eazy~

techno kan..
aki pon ckp ok la..
xgah mne

¶A.K.I¶ said...

sis suraya!~

woo.. gengster suda kakak ai ni~ hahaha