Thursday, December 31

when the past...[n3 ini panjang!]

when the past....
haunted you..
is calling you..
ask you....
what would you do??

oleh kerna aku usha belog hazzy dan ternampak dia publish gamba tyme dia kat poli dulu.. dan cakap dorang hamper menang!! ahhaha.. aku tak ley blah.. gamba dalam belog hazzy gamba coral speaking ea... ye la.. aku ada tunjukkan... sekarang aku publishkan sume aktiviti yang aku sertai..[ada gak yang aku tak masukkan] sampai aku tamat 3tahun di poli. hazzy dan eazy 2tahun je... huhuh...

semester satu


kem polibriged du gua kelam.. nak sampai ke tapak perkhemahan.. anda perlu melalui terowong @ gua kelan tu dulu la... masuk ke dalam... baru la jumpa tapak perkhemahan.... perkhemahan 1hari je! hehee...





[kelik tok tumbesaran bes!!]

hahaha.. yang ni la hazzy cakap.. dia kata dia hamper menang. tapi tak cete sebab apa ea... hahahha.. sebab grup DDS dan DDV ada.. gegege... dengan membawakan cerita the antz and the grasshopper... maka keputusan berpihak kepada kami sume... yang tgh snap pic tu merupakan lecturer English kami dan juri pada waktu itu... bukan buyers ok! tapi kitaorang memang bes!




[did u ever.. did u ever... meet the ants that sooo clever!]

hahah.. itu ayat untuk aksi di atas... tengok.. yang perempuan siap ada sesungut agi! hehehe.. latihan kitaorang buat 3ari je sebab kitaorang sangat sebok.. dan sesungut tu dibuat pada pagi hari pertandingan.. pertandingan petang... kol 2... =D



semester dua

 
 [tengok tag tu....]

ini adalah majlis konvo ke...[PERTAMA! hahha.. tag dia tergantung kat meja bilik aku ni...]dimana aku bertugas sebagai jurugamba dalam dewan.. ini bermaksud aku juga adalah jurugambar tok keberangkatan sampai dan pulang Raja Perlis. yang dak kelas aku lagi 3 orang tu.. pakai ayu2... mereka pengiring untuk graduan2 yang bes~





 [cokma dan kami]

tu kamera jabatan ok.. bukan kamera aku. flash yang aku guna itu bernilai rm1000. hehehe... flash baru... DSLR nikon D50 or D60 aku da tak ingat gak! heheh.. dalam tempat cermin itu adalah cokma yang melambangkan keagungan poli. iye ke?? aku pon tak pasti~ hahahah
apa yang pasti setiap IPT yang buat majlis graduasi mesti ada benda tu tok IPT masing2~



 
haha! suprise!! kami adalah grup pertama yang melawat LES' COPAQUE dari politeknik Perlis. masa ni mereka di jalan rugby seksyen bpe eak.. ha jumpe pon.. seksyen 13 Shah Alam... tyme 2 pejabat sementara.


 
[suasana ofis animator GENG...PENGEMBARAAN BERMULA!]

mula2 dorang letak nama Geng... misteri hantu durian! hahah.. pastu kteorg dapat taw... GENG... THE ADVANTURE BEGINS. tapi dari situ dia translate ke BM la kan.. hehe..mereka ada bagi 1DVD tok simpanan kteorang. dalam DVD tu ada hasil kerja grup nizam masa di MMU. misi mustahak. kemudian, ada regging dan modelling karakter2 untuk GENG dan teaser.. haha... kami sume da tengok dulu.. kemba upin ipin sebenarnya hanyalah watak kecil.. namun bila mereka masuk tv dan ada cerita pendek.. popular, so dalam geng... itu satu promosi baek! hehe.. kalu teaser trailer pertama yang ditontonkan. Lim dan Badrol lumba motosikal kat kawasan kampung... Lim pakai motor buruk juga... tapi bila filem.. motor Lim da tukar! modelling baru~ hehe...


 
[nizam suwo aku email gamba2 ni bl kteorang da balik perlis.. heehe]

inilah director @ orang kuat En Nizam Abd Razak.. heheh.. kitaorangkan GENG!!


 
[kowang kewl!!]

yang bulat2 tu adalah animator2 dalam les copaque! klu korang besakan.. ada animator yang jadi voice over untuk watak Lim. kawan badrol! =D kami dapat notebook comel dengan keychain GENG!

HOT! aha... aku jumpa link ini.. sila kelik! SINI


 
 [konti radio traxx.fm]

dari shah alam kami ke angkasapuri. ni melawat konti radio yang aku tak pernah rasa sebelum ini.. hhehhee...


 
 [M.RAJOLI!]

dalam perjalanan ke dewan angkasapuri... kereta satria kelabu stiker belakang M.RAJOLI lalu tyme kitaorang turun bas... aku antara yang masuk lambat so dapat la snap2 ngan dia... 


 
 [ehemm... ehemm!]

KRU STUDIOS pon da berpindah ke cyberjaya kan sekarang. dulu kat KL... masa ni yusry tnjuk kat kami macam mana CGI berfungsi. untuk movie cicakman la kan... shooting kat jalan chow kit je tapi dalam filem.. ingat kat lua negara~


semester lima
 
 [pulau dayang bunting]

heheh.. ini holiday kat langkawi awal2 semester ngan penasihat akademik @ blogger myqirana. 3hari kat langkawi banyak tempat pegi. tapi cam bese aku memang spot pic secara rawak saja... ini adalah sebelum disaster melanda 1batch kami dalam sem 5! T_T


 
 [visual communication event(VISCOM) anjuran DDS&DDV 2008]

event ini merupakan assigment..[bukan final projek!!] bagi modul event management. jemput budak2 sekolah sekitar perlis tok kenalkan bidang ini.. pameran terdiri daripada hasil karya pelajar [grup aku ada gak!] ada tayangan filem pendek, animasi pendek, lukisan, karikatur serta model2 bangunan, dan banyak lagi... jawatan aku tyme ni bese je.. AJK protokol!


 
 [masquerade nite theme.. influence dari story phantom of the opera]

sama gak. event management assignment. utk celebrate pra graduan plaja senior! itu ada blogger amyz... haha.. dia dapat anugerah senior paling serius! hehehe... lawak. jawatan tyme ini aku sebagai ketua rakaman dan suntingan. heheh.. aku buat rakaman.. aku buat VT[video tayangan] tapi... tak buat pon suntingan! heheh


penamat post ini: wahh! banyak gak aku skip lagi. tapi takpe. sebab yang memang bes aku da publish skunk ini... malam 2010 aku ceritakan tentang pembelajaran aku selama 3tahun ini. kalu orang laen cerita pasal azam tahun 2010 dan azam 2009. aku mau mengenang cerita 2006-2009. gara2 hazzy dan eazy gak ni. hahaha...


Wednesday, December 30

sekejap aje la!!

aku sekarang nga cuti. so sepatotnyer aku boleh online 24hours~ tapi aku balik umah kat kluang sebab aku ada hal dan kebetulan pengantin baru ada. mereka mau berjalan dan aku mula menyibok. makanya bila aku ada kat umah nanti aku online sntiasa ok... aku cuti sampai tahun baru. ye la sebab esok da ari las 2009. so guys~ i'll be visiting u back after this okay!!

 

penamat post ini: its holi..holi.. day!!

bagi PANDANGAN yg BERNAS ok!

new n3?? kebwh ye...



apakah PANDANGAN kamu2 yg SUDI bce bLog ak ni....

kerna ak mahu peningkatan kerna ak mau makin rmai org yg membaca nyer.....



penamat post ini
pandangan anda sgt2 dihargai dan komen la yg bernas2!!

Tuesday, December 29

[tag] tentang budak ABOI

write 5 interesting facts about the person who give this tag

he is a BOY...
a bz person.. always think of work! work! work!
he is single[SERIOUSLY!] hehehe..
his been a very gud BIG BRO to me.. hepi3!!
1 more thing.. were from KLUANG!

write 5 interesting facts about the yourself and hobbies

i like to make a lot of money. so i can spend it all~ dem!
 i'm a freak fans of asian...drama,songs,anime,film and etc.
 i like to EAT! yeahh
 i like to sing...
 i like to listen to anything.. thats y my BIG BRO likes me~ ahakz~
 i quite kepoh sumtimes.. like huha2~ but can be so silent~~~~~


pick up 10 more derserving recipientsand describe them

uhh.. i skip this~
[siapa nak buat! buat2!!]





penamat post ini: hihi.. da siap da tag!!

manusia takde maruah!


[u r so HIPOKRIT!]

 

AKU MEMANG JELIK DENGAN MANUSIA 
BERMUKA-MUKA.. 
MUKA BUKU!

FAKE! DEM!


BERPURA-PURA


PERAMPAS



PENFITNAH



DASAR TAK TAU MARUAH DIRI..


KO TAKDE HARGA DIRI EAHH???

penamat post ini: ughh... 


HAPDATE! AD 2 TAMBAHAN BARU.. HEHEHE... CADANGAN PENGOMEN~

Monday, December 28

haiii sume!!~ wink2...

hahaha.. As Salam untuk semua laa... berhabuk, bersawang da blog aki ni.. isk3~ ok macam bese tidak mahu cakap[eh aku bercakap ke sekarang?] strait tros dalam bape ari ini... lama betol tak post sumthing new kan3? heheh.. ari khamis 24hb 12[krismas eve] aku patot boleh lagi nak online.. cam bese ym la kan.. tapi aku tak datang keje. demam sangat2 akibat sakit perot dan cirit birit. heheh.. makan apa sampai macam tu?? bia la rahsia~ gegegege....

ohh aku nak ucap tahniah kepada adik2 yang amik PMR.. macam mane? ok tak? hope kamu2 mendapat yang TERBAEK! ok cerita jumaat sabtu dan ahad.. bakal menyusul kerna rentetan nye panjang. abang aku tu.. aku taw la dia kawen ngan anak bongsu.. keluarga belah perempuan buat sampai 3HARI 3MALAM! -nanti aku hapdate cukup2 punya-

sekarang ni cukup merapu.. ada benda penting aku nak sebarkan... cam biasa ini adalah foward email aku tak pasti korang ada dapat atau tidak. mari sama2 kita kaji dan sah kan.. ok?


[thx cheq gugle]

"Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat, jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat. Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan  dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut... 



Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya  banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian.. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa"."





UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES
 
2010 Calendar
> Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
> Aashura: December 27, 2009
> Ramadan: August 11 - September 8, 2010
> Eid ul-Fitr: September 9, 2010
> Hajj: November 14 - November 17, 2010
> Eid ul-Adha: November 16, 2010
 
2011 Calendar
> Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
> Aashura: December 16, 2010
> Ramadan: August 1 - August 29, 2011
> Eid ul-Fitr: August 30, 2011
> Hajj: November 4 - November 7, 2011
> Eid ul-Adha: November 6, 2011
 
2012 Calendar
> Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
> Aashura: December 5, 2011
> Ramadan: July 20 - August 18, 2012
> Eid ul-Fitr: August 19, 2012
> Hajj: October 24 - October 27, 2012
> Eid ul-Adha: October 26, 2012







Wednesday, December 23

SAYA MINTAK MAAF!

http://emo.huhiho.com
maaf ye.. keadaan dari semalam hingga................maybe sampai ari ahad ini... atau mungkin awal sikit.. saya tidak sempat nak BELOGWALKING. saya mintak maaf sangat2 kawan2. saya da tiada letop di umah kerna nak balik putrajaya.. jumaat abg nikah dan ahad dia kenduri kawen. kalu amik letop awal maka malam2 hari saya gagahkan diri belogging. di opis tak boleh nak berwalking sangat.. kerja menimbun[ok tu alasan!]


di tambah dengan mood sooo asian!! grrr.... saya mabuk korean dan japan da!! abes laa~ jadi jiwa meronta-ronta woohhh suwo layan youtube. usha segala macam di sana! gegegege...



http://emo.huhiho.com
gedik-gedik!



makanya~ daaa!
penamat post ini: baru post entry da rindu nak belogwalking.. waahhhh!!! T___T

Tuesday, December 22

grr.. entry ini SYOK SENDIRI!


http://emo.huhiho.com
   hik3~ hik3~~

ehhehehe.. aku layan youtube~ tetbe rasa nak amik feel korea~ oawhhh.. aku ni kan..
owhh.. da mabuk da aku~ abes laaaa.... awhhh... awhh.... uhhh.....




~~~encem nyer~~~


penamat post ini: grr... aku suka sangat mamat mata SEPET~ sbb mata aku O_O hihihi~

KTM bangi pon jadi kau!!





hahahha.. lawak tol tajuk entry aku.. tapi memang itu yang berlaku. orang gi kenduri kawen.. amik gamba pengantin banyak2.. ni haram... sekeping pon takde!!! hahahah.. kat PD kengkonon nak berfoya foya tepi pantai. dalam kepala aku da pikir macam2 da nak pose! gege... tapi sume punah dek ujan yang agak2 menguciwakan kami sume~ huhuh.. da la nak gi kenduri sangkot kat jem dan perasaan nak terkucil ku sungguh tidak tertahan~~ krkk..krk... krrkk~ naseb mampu bertahan, trimas kerna sokongan moral hazzy dan pija!! [moral tak moral sangat laa..]




http://emo.huhiho.com
~trimas kamu berdua~

sejuk~ sangkot.. dan paham2~ heheh.. kol 3 petang kitaorang yang punah impian dan harapan terus bergerak balik.. thank so much hazzy sudi bawak kteorang ni~~ hehehe


[pija is soo white! hehe]




[its before n afta.. lme da tak sentuh editing pic ni!]




[berat ohh beg aku!!]




[miss hazzy n pija]




 penamat post: lokasi adalah ktm bangi ye.. tyme tu da nak balik umah masing2 da...




http://emo.huhiho.com
thx kepada sume yang sudi membaca~


Monday, December 21

AKUM vs AS SALAM

Salam ari bekerja untuk semua~ ini daripada email yang ak dapat. ak fowardkan tok disebarkan lebih meluas.. pasti ada yang dah tau pasal ini. namun tidak mustahil masih ramai yang tidak tau ye tak? kita renung dan sebarkan~ sekian, AS SALAM~






Ilmu utk dikongsi bersama :

Pagi semlm dengar radio ikim (91.50 fm), ustaz Zawawi citer tentang sunnah Rasulallah s.a.w.
Antaranya tentang bab memberi salam.
Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum" dan menjawab salam
dari para sahabat dgn salam yg penuh "waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh"

Beri salam - assalamualaikum"
Jawab salam - "waalaikumussalam warahmatulallah hi wabarakatuh"

Apabila kira berkirim salam pada org lain, hendaklah kita berkata 

"Kirim salam assalamualaikum pada  ZIZAH ye" contoh lerr...
Bukannya : "Kirim salam kat  ZIZAH ye"

Dan bukannya " Kirim salam maut" statement ini adalah berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Semoga ada manfaat.

"Akum = Avde Kokhavim U Mazzalot"
Maksud singkatan " A'kum"

Untuk renungan bersama :

Janganlah kita menggantikan perkataan
"Assalamualaikum" dengan "A'kum" dalam sms atau apa sekalipu melalui tulisan.
Jika perkataan Assalamualaikum itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan
"As Salam" iaitu sama makna dengan Assalamualaikum.
Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna
shortform A'kum dalam sms ataupun email. Perkataan 'AKUM' adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan 'Avde Kokhavim U Mazzalot' yang
bermaksud 'HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT'.
Mulai sekarang jika ada orang hantar shortform "A'kum", kita ingatkan
dia guna "As Salam" kerana salam ialah dari perkataan Assalamualaikum.
Semoga ada manfaatnya.



penamat post ini: memberi salam itu sunat, menjawab salam itu wajib... kan2?

Sunday, December 20

~J.U.R.Y~

salam!! selamat.. ermmm... sekarang kol bape? owhh 2.00 petang sewaktu menaip. jadi selamat petang... heheh.. ari ini adalah dalam sejarah kerna ak akan mengantolkan diri sendiri... yah2~ mungkin masih kabur.. apa kata balik pada tajuk entry diatas.. anda mampu mengeja? anda mampu menyebot?? uhuk3!! uhuk2~ tersedak.. dah3 jangan sebot ag nama aku.. tersedak woo!

heheh.. bnda ini terjadi kerna gamba ini... ya. gamba dibawah ini


[krkk...krkk..krrkk.. terkujat cek2 info astro tbe2 ad nama aku!]
[tgh tengok avatar kat cartoon network 2]


nak rasa apa?? pelik.. ye.. pelik kan.. nama panggilan rakan2 sekola, cekgu2, lecturer2.. dan kawan2 yang slalu jmpe la.. sepoli ke.. sekerja ke.. [kat usim nama laen! heheh] itu la nama aki.. hehehe.. so korang diingatkan jangan memanggil nama itu ye.. kerna... umm.. tak rasa ke aki lagi bes? kan3? ye..[angguk3!]


p/s: ejaan dalam ic taw macam tu.. bukan aku yang saje2 nak glamor.. nama tu tidak glamor langsung! uhh..

penamat post ini: kantoi sudah nama aku yang ANEH itu... hurmm..

[tag!] xde nama.. soklan je!

daripada sis liyana ok.. heheh.. dia siap tggl kt chatbox.. aki da wat sis~ huhuh... memlm buta aki wat..


1. Bekas kekasih saya:
rmai.. tp plg akhir....
 ak taw dia ad kt UIA. dak farmacitukel(kompen slh eja ni!)

2. Saya sedang mendengar:
bunyi kelik2 dari m0use dan jam.. bunyi greng3 dr cooler yg da nk jahanam! heheh

3. Mungkin saya patut:
makan skrg sbb LAPA![ad beskot kering.. sumbat je..]

4. Saya suka:
dgr lagu.. blogging.. make frens.. LUV IT!

5. Sahabat-sahabat baik saya:
semua yang saya kenal... =D

6. Saya tak faham:
cm ne sy melalui c++ dan java.. nsb lepas~

7. Saya kehilangan:
duet! byk kali.. pernah smpai rm1000 dr akaun bank..
da repot.. da setel tp kes tak ditutup lagi ok!


8. Ramai yg berkata:
sy budak sekola. tp ad 3 org blogger ckp sy da 23 ke 25thn!
hahahah~

9. Makna nama saya:
aki dalam bahasa jepun bermaksud musim luruh.. nice season rite??







[alangkah syoknyer duk kt korea musim nie!]

10. Cinta itu adalah:
luas~ cintai pd yg MAHA ESA
cintai keluarga dan RESCUE RANGER.. gegege...

11. Di satu tempat seseorang sedang:
?? [ap ak nak jawap]
owhh!! da taw nak jawab ap.. baru sampai langkawi.. bekerja..
putt.. put... gejuk..gejuk.. gejukk..[bunyi kapal laut camtu kan??]
yeah2~ nex week dapat coklat lagi!

12. Saya akan cuba:
dapatkan kerja yang tetap dan seterusnya sambung misi...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:
longlasting??

14. Telefon bimbit saya:
sekarang pkai k770i. heh syok gak men 3g.. tp skrin kecik...

15. Bila saya terjaga dari tidur:
ingat MAKAN!

16. Saya paling meluat bila:
benda yang tak sepatotnya berlaku... its happen!

17. Pesta/parti adalah:
tyme tok enjoy...

18. Haiwan paling comel yg pernah saya jumpa:
ermm.. guinea pig a.k.a tikus belanda.. dem kiUt!

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:
21st~ yeahh.. kunci kebebasan 2.. [adalah masa2 sekarang]

20. Hari ini:
ak kua dan sangkot dlm jem.. seterusnya ujan..
xley lepak pantai PD... uhuuu T__T

21. Malam ini saya akan:
stay up kot sbb br bgn stlh tdo pas mgrib.. 'bgsnyer!'

22. Esok pula saya akan:
iron bj tok 5hari bkerja~

23. Saya betul2 inginkan:
money3~ dan food3~ [isk3~ terok sungguh!]

24. Ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi tadi:
alaa.. da tak ingat la...

25. Pusat membeli belah atau arked permainan:
shopping mall of coz~

26. Makanan barat atau jepun:
sume ak sapu! aki kn fud monster!

27. Bilik yang terang atau gelap:
pastel color.. soft pastel..

28. Makanan segera adalah:
ermm.. nuget, fries, sosej, megi..[sume 2 ak mkn bl mls nk masak!]

29. Ayat terakhir yang anda kata pada seseorang:
ok... bye

30. Siapa yang anda mahu tag:
~wan2911~
spesel tok ko! sebab ak nak taw pasal kemba aku!~
hehehe....



penamat post ini: sape baca! yea.. anda kena TAG ini! gegegege~

Friday, December 18

ermmm.. sempat ke tak ek?


hahhahah.. salam semua.. trimas skali lagi dari tuan belog hampeh atas sokongan jitu dan padu anda sume lah!! yah3!! trimas!!

http://emo.huhiho.com

ermm... quick update malam tadi pon kejap je dapat online... so ni baru la lepas nak membalas segala komen. tak sempat laa nak singgah... insyaAllah malam ni ak cuba. esok maybe takde gak lagi cete baru.. sebab esok ada kenduri kawen! di port dickson umh my lecturer.. blogger myqirana huhu..

makanya dengan ini ak mengumumkan kelik2 la iklan yang tersiar itu.. bes kan?? klik2 dapat tengok iklan... hahaha.. dan aku sediakan link untuk bacaan blogger2 yang baru2 kenal, baru2 nak bermesra kan.. heheheh.. sila la kelik. supaya anda semua tidak konpius lagi dengan status ak. hehehe... boleh gitu?

artikel2 ini bes.. bagi ak la... sila la baca kalu nak...


ini la pulak personally pasal akitoimada!~



penamat post ini: huarggghh!! tido dulu...........ZZZZZZzzzzzzzzzzzz
http://emo.huhiho.com


Thursday, December 17

quick update: PUKAU!!

ini adalah cerita benar yang aku dapat dari kawan sepoli dahulu. dia duduk di gombak setia dan bekerja di wisma apa tah kat setapak. ok setapak line x okay sangat taw.. kita kena berhati2. point direct tros melalui tajuk di atas. kawan aku ni perempuan. seorang je bekerja di syarikat printing milik majikan dia... melayu. dah la dia perempuan, kerja sorang, opis boy laki cuti. balik kampung mak sakit. dan spesis bos dia ni x lekat kat opis. boleh dikatakan lepas rehat bos dia x akan masuk ke opis. so tinggal dia terkontang kanting dalam opis.

nak dijadikan cerita, sepetang ak pasti ini dalam semalam atau kelmarin kejadiannya, tapi dia kol aku baru kejap ni cete dengan detail. ada sorang ala2 singh datang kedai. masa tu dia memang x bukak sangat pintu kedai. dia cam open sikit je la.. kira kalu orang nk masuk dia kena bukak pintu tu(ak xdapat bayangkan pintu 2 sebenarnya tapi itu yang diceritakan). memula laki dalam lingkungan umur 40an la datang tanya buat2 macam takut salah kedai. pastu kawan aku cakap bos takde so laki tadi kata nak bagi pesanan la... kira nak tulis pesanan dia tu dan kawan aku pon bagi la dia masuk.


[macam2 jenis pukau. ini adalah salah satunya]


bila kawan aku da bagi pen dan kertas, kawan aku nak la sambung wat keje dia kan, tapi singh ni suro duduk berbual. kenalkan diri sebagai doktor apa tah.. nama melayu. pastu dia SALAM dengan kawan ak. jenis kawan aku ni bila orang cakap dengan dia, dia mesti pndang tepat mata! so singh ni cete pasal anak dia xcident! cete pasal cucu ada twin! pastu cakap anak dia xciden tu nak rawat perlukan duet RM120. kawan aku ni seorang kedekut tapi dia dengan selamba bangun, bukak laci drover, amik rm100 duet syarikat, tak cukup kan dia kuakan duet dia rm50 dan bagi dengan selamba kat singh 2! dan singh tu cakap nanti dalam kol 5.30 dia akan datang lagi. hingga lah sampai dia balik kol 6 lebeh xde pon batang idung.

dia xbuat repot la sebab bos dia kata xpe. kalu nak ganti pon jus rm50 sje. dan kawan aku ni mengambil masa jugak nak rasa normal sebab dia kata dia rasa blurr dan aneh2. pastu skrg bos dia pasang cctv dan lock pintu. demi keselamatan dan supaya benda ini tak berulang.

p/s: aku taw kawan aku. dia jenis yang banyak soal kalu ada sumthing x betul even dengan kawan sendiri. apakan lagi orang lua kan. tapi kali ni dia sendiri tak sedar....


penamat post ini: so to all people yg baca! plez2! bnda ni boleh jadi anytime anywhere! take a gud care of urself! it paling penting. ayat kursi dan bismillah jgn lupa. semoga ia x kan jadi pada kita pulak. AMIN

hOt frOm Oven!!

iyaaahhh!! so hepi2!! tak nak cakap banyak2 sgt la... sebab ap.. hepi owhhh.. hehehehh


 taraaa!!! kenal tak??? hehehe

 
comey sgt teddy kecik comel tu.. ad tulisan BLOGSHOP kt tali dia huhuh... thx cik ian
[nmpk beg crocs kt bwh tu, sumbat kardigan kt situ la.. hahah]

so hepi!! thx cik ian ye pos kn... pembelian ke 2 secara online. sblm ni buku tp tak dpt dlm tgn lg.. ada kat kampung.... komen pasal kardigan tu.. tebal sangat kaet dia. mmg syok. tak sia2 aki beli. da la murah... huhuh... tak cukup shopg kat sunway itu ari.. shopg online plak.. gegegege....


penamat post ini: hmmm.. sedang memikirkan bila nak pakai.. sekarang boleh?? dengan baju kurung.. kat opis lak tu.. kah3!

BESA punya.. makan BOLEH?



salam!~
sebok.. jadi tak sempat la nak blogwalking.. tapi cuti insyaALLAH singgah.. tatapan ari ini adalah gamba2 ini.. boleh makan x? hhehe.. aki benda2 mcm ini rasanye boleh kot! hahah.. tak kebulur orang2 yang jarang2 dpt makan. kan2?? buat kenduri pon boleh!


 




 





 [sotong bakar? sotong goreng tepung? sotong sumbat??]
[kenduri 3ari 3mlm pn x abis punya]


 
 [mulut ikan tu.. hahah.. lawak]


















[sape makan keli? ni amik boleh bakar ni... makan]





[mulut ikan tu kecik je.. walaupon badan dia BESA!]



[IKLAN.. muka ikan tu mcm muka manusia kn?]


penamat post ini: pelik kn? tp benar kot....

Tuesday, December 15

aku tak faham.. tolon!!

salam!~
berbloging dr umh slps pulang kerja. heheh bz ari ni dgn mesin potostat! bes2~ jadi smpai2 umh tros online~ ujan rintik2 di luar sana tapi line bgs lak... trimas ye en berukban!! trimas....

ok seyes.. back to the main topic here.. cete ini hanya luahan dan aku mahukan kesimpulan. dlm apa2 pon yg ak taip ini.. ak mahukan kesimpulan. benda ini xde ye diingatkan xde kaitan dgn dunia belog ye kawan2. ini dunia nyata. tapi pastu ia bersangkot paut dengan belog. mcm mne? nti ak cete psl belog. skunk cete psl dunia nyata dl.

PEREMPUAN. ya aku mula kn dengan perempuan. mcm mne nk ckp? ok fine aku suka pendekkan cete... MAAF jika mengaibkan tp xde tercatat nama kn.so xpe. macam ni... bercinta, berkapel. ok... ada masalah. cari kawan perempuan si kapel ni...[aduhh!! ak mmg xreti ckp berlapik. mst nk ckp direct. ap pndangan korg?]

mcm ni je la. senang kata... KO DA KAWAN KENGKONON DGN SUME LELAKI yang aku kenal sesangat!! DAN PASTI SEMUA KAWAN LELAKI ITU DAH BERKAPEL. KO DA PORAK PERANDAKN HUBUNGAN ORG LAEN... pastu ko bia LELAKI YANG DA BREAK DGN AWEK DIA DISEBABKAN KO mcm 2 aje... NI BR KES KAPEL... kalu CERAI BERAI??? skrg baru try porak perandakn hubungan kapel2... lme2 umo ad meningkat... ko try lak porak peranda kn umh tgga. NAUZUBILLAH. ak xnk mendoakan mcm 2 la..

apa kaitan dengan belog. kalu belog medium perpisahan. LOGIK TIDAK?


[boleh ke macam ini]



p/s: jatuh martabat aku sbgai perempuan/wanita jika ak bersikap begitu[bukan dlm gmba tp perosak hubungan] dan ak skunk mcm menjatuhkan lagi martabat perempuan bila ak post n3 ni. tp bila manusia akn sedar kalu tiada sape menegur? kn??

penamat post ini: ak xabs cete tp ak nk taw 2 je...ap perasaan ko da porak perandakan hubungan org laen pastu ko blah. cari lak org laen... yg lg dem!! mst related 2. bersangkot lepas 1, 1... lepas itu.... ke sini. ke sana...sumtimes.. ak  TIDAK menjangkakn nyer!

aku cuba sedaya upaya...=(



entry keemooan dipagi hari aku taip dengan bismillah.... kerana aku rasa entry inilah entry PERTAMA aku akan cuba menaip dengan ejaan penuh.. tiada shortform... seiring dengan perubahan belog ini... aku baca setiap komen-komen yang sudi memberi pandangan tentang cara aku present belog aku dan cara penulisan aku. aku ambil berat cara penulisan kerana aku da sedar belog aku bukan semua orang boleh paham. yela bahasa aku memamg seringkas mungkin. ada yang menganggap bahasa remaja. aku tak kisah la... untuk pengetahuan, spnjg ayat ini aku asyik backspace aje.. hahahha tak biasa menaip penuh. ayat ym, ayat sms..tak pernah aku taip sebegini rupa... jadi MAAFkan aku ye jika sebelum-sebelum ini ada yang membaca berulang-ulang untuk memahami... [fuuhhh..letih taip panjang-panjang] hahahha okay...

kawan-kawan, abang-abang, kakak-kakak.. maaf ya jika sebelum ini kamu semua menghadapi kesulitan. aku akan perbaiki satu persatu. demi kepuasan semua untuk membaca. ada juga memberi pandangan supaya jadi diri aku sendiri. aku menjadi diri sendiri jika kamu-kamu semua sudi untuk menjadi guide kepada belog yang aku sayang. macam aku cakap sebelum ini.. aku sayang belog ini.. ada terdetik mau TUTUP saja belog.. tapi berdasarkan komen dan pandangan kawan-kawan.. aku cuba untuk berubah sikit-sikit. kalau ada jugak yang tak puas ati.... nak wat macam mana... belog aku! aku punya suka ar!! [eh, tetbe??]

penamat post ini: hahahah.. ayat2 diatas bukan macam AKI! seyes...