Tuesday, December 15

aku tak faham.. tolon!!

salam!~
berbloging dr umh slps pulang kerja. heheh bz ari ni dgn mesin potostat! bes2~ jadi smpai2 umh tros online~ ujan rintik2 di luar sana tapi line bgs lak... trimas ye en berukban!! trimas....

ok seyes.. back to the main topic here.. cete ini hanya luahan dan aku mahukan kesimpulan. dlm apa2 pon yg ak taip ini.. ak mahukan kesimpulan. benda ini xde ye diingatkan xde kaitan dgn dunia belog ye kawan2. ini dunia nyata. tapi pastu ia bersangkot paut dengan belog. mcm mne? nti ak cete psl belog. skunk cete psl dunia nyata dl.

PEREMPUAN. ya aku mula kn dengan perempuan. mcm mne nk ckp? ok fine aku suka pendekkan cete... MAAF jika mengaibkan tp xde tercatat nama kn.so xpe. macam ni... bercinta, berkapel. ok... ada masalah. cari kawan perempuan si kapel ni...[aduhh!! ak mmg xreti ckp berlapik. mst nk ckp direct. ap pndangan korg?]

mcm ni je la. senang kata... KO DA KAWAN KENGKONON DGN SUME LELAKI yang aku kenal sesangat!! DAN PASTI SEMUA KAWAN LELAKI ITU DAH BERKAPEL. KO DA PORAK PERANDAKN HUBUNGAN ORG LAEN... pastu ko bia LELAKI YANG DA BREAK DGN AWEK DIA DISEBABKAN KO mcm 2 aje... NI BR KES KAPEL... kalu CERAI BERAI??? skrg baru try porak perandakn hubungan kapel2... lme2 umo ad meningkat... ko try lak porak peranda kn umh tgga. NAUZUBILLAH. ak xnk mendoakan mcm 2 la..

apa kaitan dengan belog. kalu belog medium perpisahan. LOGIK TIDAK?


[boleh ke macam ini]



p/s: jatuh martabat aku sbgai perempuan/wanita jika ak bersikap begitu[bukan dlm gmba tp perosak hubungan] dan ak skunk mcm menjatuhkan lagi martabat perempuan bila ak post n3 ni. tp bila manusia akn sedar kalu tiada sape menegur? kn??

penamat post ini: ak xabs cete tp ak nk taw 2 je...ap perasaan ko da porak perandakan hubungan org laen pastu ko blah. cari lak org laen... yg lg dem!! mst related 2. bersangkot lepas 1, 1... lepas itu.... ke sini. ke sana...sumtimes.. ak  TIDAK menjangkakn nyer!

41 comments:

Melz said...

1 jer jawapa aku nak bagi

manusia takkan puas dengan apa yang dia ada :)

~@k1 is @utuMn!~ said...

melz!~

g2 eak??
da 2 pengakhiran??
ko rce ap pengakhiran nyer??

BuLaN iTu aKu said...

hurmm

rumit juga masalah ni..
kalau bulan kene.. hurm
tak tau nak kata ape

chokio_nia said...

marah benau ko yek aki..sabar2..aku pon tatau nak ckp lah..isu panas gak ne..moge kwn ko tu sedar ah..huhu

Fatt Chin Choy said...

hobi dia tu kot
hehe

Dak Wan said...

Biasa sangat dah dengan orang pendengki camtu. Yang pentingnya, kita harus percaya dengan pasangan kita masing2. Jangan ada syak wasangka, kerana syak wasangka permainan iblis.

aku zaty said...

err sngt bhaye org mcm nie..

slagi dye xtrkene kt btg idong sndri,slagi tu la dye xkn stop..

bile dye da tau ape erti nye cinta baru la dye akn sdar ape yg dye buat slame nie salah..

*pic tu wooooww! teruk uhhh..=_="

jane said...

pic tu aki dari cter korea mana???
aku nak tgok weih...hahaha

aku nk tgk apa kes kurg asam sgt tuh..haha

~@k1 is @utuMn!~ said...

cin bulan!~

nsb x kne kt kte kn cik bulan??
hmmm...

~@k1 is @utuMn!~ said...

ain!~

haa.. bkn ak la ngeng!
pe la ni cte dr kwn2...
ak xterlibat cme mencari konklusi~
hhahahh

~@k1 is @utuMn!~ said...

ah fatt!~

hahah..
g2 eak?
ad org hobi cm 2?

~@k1 is @utuMn!~ said...

dak wan!~

btl3!!
baek!
heheh

~@k1 is @utuMn!~ said...

zaty chomei!~

haa... dia mcm da terkena btg idung sndri..
tp dia cm x serik2~
ley g2??

pic 2? ohooo... no komen!~

~@k1 is @utuMn!~ said...

jane!~

pasti ke ko 2 korea?
tah2 jepong...
dem~
hahahh..
ak google ar.. xtaw pon cte ke ap ni..
ko neyh...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

love + hate = suck~!!!
wakakakaa~
never believe it~

Liyana said...

erm... takut lah if dah porak perndakan hidup..lagi satu kan, maybe untuk seek revenge...

cik ian@aH Lian~ said...

sis tgk cerita neh.
more to imaginasi sbnrya.
eh2, tah dah luper.

Si budak Aboi said...

oic kes berat ni btw aki, hati2lah ari bukan sllu cerah !

~@k1 is @utuMn!~ said...

ayu!~
ha.. its happen taw!
ko jgn~ hahahah

xyncaholic said...

suka aku gambar tu..menyentuh perasaan..hahah..papepon nice en3..

~@k1 is @utuMn!~ said...

liyana!~

hai2~
dtg belog aki.. yeah!
utk seek revenge??
ap yg dia dpt??
makin rmai musuh ad la

~@k1 is @utuMn!~ said...

aboi!~

yap..
hari mmg x slalu cerah tok perosak hubungan

~@k1 is @utuMn!~ said...

xyncaholic!~

hahah..
ske gmba 2??
aki rce gmba 2 annoying gle...
ughh!

hahah.. thx!

Nor Aishah said...

salam.. ni cuma untuk berfoye2 je tu

~@k1 is @utuMn!~ said...

nor aishah!~

hah. ye la kot!~
thx singgah

Si budak Aboi said...

so? ksimpulannye jga tingkah laku dimana kite berada =)

~@k1 is @utuMn!~ said...

aboi!~

iyah3!!
sgt btl

unwanted said...

bagi aku la....
kalau perempuan tu yg gedik2 dulu,
salah perempuan tu 70%.
salah lelaki 30%.

kenapa.?
sebab kalau perempuan gedik banyak mana pun, dan lelaki tak layan, maka 'tidak menjadi'.

wan2911 said...

mintak djauhkan la dari jumpe orang yang macam ni..huhu

i'msosupernotcool said...

tu mmg part time job dia kot..
ahaks..

~@k1 is @utuMn!~ said...

unwanted!~

ak sokong ko LEBEYY!!
hehehe

~@k1 is @utuMn!~ said...

wan2911!~

ha.. btl 2 kemba..
bek ko jge awek ko bebaek...
jgn gegtl..

~@k1 is @utuMn!~ said...

imsosupernotkewl!~

ahakz!!
part tyme job ea??
slumbe~

wan2911 said...

haha...baek aku jage diri sendiri bebaek, takut arh nak berawek-awek...kui3

~@k1 is @utuMn!~ said...

wan2911!~


cehhh...
ko nk smpan la sgt awek2 mu..
sudah la!

cik.pupu said...

eit~
entry ini utk sy? huhu~
aki~

jgn ckp ape yg aki xtao..
2 jerk~

~@k1 is @utuMn!~ said...

chentamaya!~

uishh??
taw ap ni??
kunpius owhh~

♥chentaMAYA™ said...

huhu~
xpelu la nak bdolak dalik lagi~
i noe~

xpe~
hehe~
just nak ckp~

jgn wat kesimpulan awal bila tao dr sebelah pihak~

rasenye da ckop sy hormat owg laen~
huhu~
pk la yea~

nak bercerita? bole~
tp jgn smpai fitnah owg~
;)

♥chentaMAYA™ said...

keep on writing~
tp jgn smpai cerita anda jadi satu fitnah~

aki taw kan dosa fitnah tu mcm mane~
;)

♥chentaMAYA™ said...

nak nasehat bole~
tapi make sure salah tu mmg betoi2 slh yg owg 2 wat..

xsbr tggu "aku tak faham.. tolon versi kedua"~

;)

NiZaM said...

wahhh..mcm best jek :p