Wednesday, December 2

k@ngkunG = linT@h??

hehe~ feedback entry bawah.. mmg bes! korg cri ea.. kt KL ad la kluang railcoffee.. area kembangan ke mne.. xsilap ak la... =D ok... ingt x nk ckp da psl mknan.. tp dpt lak 1 stori ni... so.. jom lyn!~

ADAKAH ANDA PENGGEMAR KANGKUNG?
                                                                         
Jika anda penggemar kangkung, tidak kira apa jenis kangkung, petis kangkung, kangkung cos, dll yang berkaitan dengan kangkung, mungkin cerita ini dapat menjadi pertimbangan bagi anda when you want to eat kangkung. Saya mendapat cerita ini dari seorang teman.                                                                         
                                                                                                                     
Pada suatu hari di klinik yang terkenal, semua doktor kebingungan kerana ada seorang anak kecil yang menderita sakit perut. Anak itu dibawa ke klinik oleh orang tuanya setelah 2 hari menderita diarhea . Sudah bermacam ubat sakit perut yang diberikan kepada anak itu, namun diarhea nya tidak sembuh.



Di klinik, kedua orang tua anak tersebut ditanya oleh doktor, makanan apa yang dimakan oleh anak tersebut selama 2hari ini. Orang tua anak itu kebingungan, kerana sejak anaknya diarrhea , anak tersebut tak lalu nak mahu makan, dia hanya minum susu, itu pun akan muntah semula.
                                                                           
Setelah dikaji, ternyata sebelum menderita diarhea , malam tersebut anak itu makan kangkung cos di restoran oleh orang tuanya. Doktor segera melakukan xray, ternyata dalami usus anak tersebut telah berkembang biak lintah dengan anaknya yang kecil-kecil.                                                                             
                                                                                                                     
Doktor surrender dan menyatakan tidak sanggup mengambil tindakan medical apapun.            Akhirnya anak kecil malang itupun meninggal dunia. setelah dikaji, ternyata lintah (leech) itu sebelumnya berada didalam batang kangkung yang besar. Memang, untuk penggemar kangkung cos yang paling enak adalah batangnya. Lintah yang berada di dalam batang kangkung itu tidak akan mati walau dimasak selama manapun, apa lagi untuk kangkung cos proses memasak tidak terlalu lama untuk menghasilkan rasa kangkung yang sedap. Lintah hanya akan mati jika dibakar.         
                                                                                                                     
Di dalam usus anak tadi, lintah yang hanya dalam 1 ke 2 hari berkembang biak dengan cepatnya kerana menghuni didalam tubuh dan terus menghisap darah yang ada, doktor juga menjadi bingung, bagaimana mematikan/membersihkan lintah yang telah sangat banyak tersebut dari dalam usus anak malang itu.


penamat post ini: ak ske mkn kgkung! n sayuran hijau~ cm ne weh??

44 comments:

intan izani said...

mujur intan mmg tak gemar kangkung

haritu hubby intan g kursus
masa kursus tu
ada ulam kangkung
kebetulan ada lintah dalam tu
eiii...
mmg depan mata hubby nampak lintah tu
takut kan

~AmyLiana8886~ said...

lepas ni nk makan kangkung kena belah dua btang dia tu kan..baru leh tgk ada ke x lintah dlm btg tu..

Hazzy Ishak said...

aku penah bca emel ni...
mgkin lepas ni aku pikir 2 3 kali sebelum makan...ngeee

syaf said...

woo cite ni pernah bace kat email ade member post kan...sgt ngeri wooo

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

wey betul ke ni?
alaaa~~
fav aku tu
ko ni ah~!!!
ilang slera aku 5 mgu

~@k1 is @utuMn!~ said...

sis intan!~

huhu~~
geli kn?
bhaya taw!

~@k1 is @utuMn!~ said...

amyliana!~

hak ah kn!
kne wat cm ni wooo...

~@k1 is @utuMn!~ said...

hazzy!~

hak ah lg!
ak dpt dr emel..
mmg kne pk berkali2 lah sng nyer~

~@k1 is @utuMn!~ said...

syaf!~

haa btl2 dr email...
ngeri2!
lintah lak 2~

~@k1 is @utuMn!~ said...

ayu!~

haa..
sme ngn ak..
skunk kurengkn la mkn kgkung!~

GhOsToNe said...

adoyai!!!

kesian bdak x brsalah tue..

sib baek ak x makan lintah..

eh silap..

kangkung!!!

norhaizan said...

errkkk..takotnya..dah la aku suka makan kangkung..thnks 4 the info

~@k1 is @utuMn!~ said...

ghostone!

ha.. seb bek btl kn statement!
seram owww!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

haizan!~

hehehe..
ak ske kgkung!
hati2 je pasni... sme2!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

haizan!~

hehehe..
ak ske kgkung!
hati2 je pasni... sme2!!

hans said...

kangkung sedap
pandai2 lah cuci kangkung tu kan
lagi ajal tuhan di tangan Allah
benda ni takkan memudarkan keinginan aku untuk makan kangkung
tambah2 dalam yong tau fu
delicious

~@k1 is @utuMn!~ said...

hans!~

hak ahhh..
yong tau fu klu aki mst la nk kgkung kn!
sdp3!!

chokio_nia said...

seb bek aku tak ske akngkung..slamat..hehe

ezhan_artwork said...

perghhh!!!...
takot la nk mkn kangkung lps ni>~
adoiii

Koyuki said...

perghh
penangan kangkung

░♥si lampu neon♥░ said...

disebabkan aku peminat setia kangkung, aku belasah je laa

~@k1 is @utuMn!~ said...

ain!~

ala... sblm2 ni ko mkn gak kn2???
hahahah

~@k1 is @utuMn!~ said...

ezhan!~

hmm... berhati2!jgn ckp takOt..
tp syur pn bley membunuh kn?

~@k1 is @utuMn!~ said...

koyuki!~

ha.. taw xpe

~@k1 is @utuMn!~ said...

neon!~

hahah.. cm ne ko nk blasah sayur??
aneh2!

Liyana said...

adui, takutnya..hm..susah, susah.. speechless.. susah nak buat dia mati kan?

Boneka tak sakit said...

aku tak suka makan batang kankung aku bukan yer gay!

okay tak komen aku! okay tak??

Izan said...

erk!!!
terkedu kejap. mmg suka makan kangsung. my husband pun.
tp tak pernah lak terpikir bahayana kangkung ni..
aduh.. tetiba terasa geli la plak bila teringat lintah tu...

i'msosupernotcool said...

citer betul ke?

seb bek aku x suke sayur..
haha..

~@k1 is @utuMn!~ said...

liyana!~

hak ahh.. aki pon cm x mpu nk berckp tyme dpt cete nie taw...

~@k1 is @utuMn!~ said...

bon!~

ak pakse ko mkn kgkung!!!
dan semestinye ko GAY!!
ok x?? ok x ak bls??
=D

~@k1 is @utuMn!~ said...

imsosupernotcool!~

ni yg nk kne paksa mkn syOr nie!!
grrr....

pijapepijat said...

Tobat aku tak makan kangkung dah lepas ni!
ngeri dowwwww!!!
eeeeee!

BULLET said...

wei yeke info ni? takut beb wlupn bullet xmakan sangat sayur...tapi takut la ngan fakta2 zaman sekarang ni kan...macam2 ada..

~@k1 is @utuMn!~ said...

pija!~

ekekke!!
beter watch Out!

~@k1 is @utuMn!~ said...

bullet!~

zmn skrg kn..
tgk la mcm2 bley jd!

911 said...

wooo... sedapnya kangkung... adehh tengok gambar terus rasa lapar.. tp lintah tu....=(

~Love Says It All~ said...

UPDATE MAKEUP CLASS:

6/12 : PERSONAL MAKEUP DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP DI S.ALAM

15/1 : PERSONAL MAKEUP DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP DI KELANTAN

23&24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS WITH EYRA RIZAL & AMY-AMEERA (2 DAYS)
TO REGISTER EMAIL: EYRARIZAL@GMAIL.COM/INFO@EYRARIZAL.COM
OR
SMS FULL NAME + IC AND SEND IT TO 016-2128740

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

REGARDS,
EYRA RIZAL =)

Arief Arf said...

ni cite betul ke ni?
aaa geli gile...

X)

~@k1 is @utuMn!~ said...

tebilan!~

erkk..
ingt x sedar lak lintah 2 ahahaha

~@k1 is @utuMn!~ said...

arief!~

not sure la..
ap yg bley...
lukz like real!

dayah aziz said...

haloooo

Si budak Aboi said...

mcm pna bce n3 ni !
btw aboi sgt2 suke mam kang kung !

Dak Wan said...

Salah fakta nih.... Yg takleh mati bukan lintah. Tapi telur lintah arr. Tapi telur tu, akan keluar bersama najis kita. So, takyah nak takut2 k?