Monday, December 28

haiii sume!!~ wink2...

hahaha.. As Salam untuk semua laa... berhabuk, bersawang da blog aki ni.. isk3~ ok macam bese tidak mahu cakap[eh aku bercakap ke sekarang?] strait tros dalam bape ari ini... lama betol tak post sumthing new kan3? heheh.. ari khamis 24hb 12[krismas eve] aku patot boleh lagi nak online.. cam bese ym la kan.. tapi aku tak datang keje. demam sangat2 akibat sakit perot dan cirit birit. heheh.. makan apa sampai macam tu?? bia la rahsia~ gegegege....

ohh aku nak ucap tahniah kepada adik2 yang amik PMR.. macam mane? ok tak? hope kamu2 mendapat yang TERBAEK! ok cerita jumaat sabtu dan ahad.. bakal menyusul kerna rentetan nye panjang. abang aku tu.. aku taw la dia kawen ngan anak bongsu.. keluarga belah perempuan buat sampai 3HARI 3MALAM! -nanti aku hapdate cukup2 punya-

sekarang ni cukup merapu.. ada benda penting aku nak sebarkan... cam biasa ini adalah foward email aku tak pasti korang ada dapat atau tidak. mari sama2 kita kaji dan sah kan.. ok?


[thx cheq gugle]

"Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat, jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat. Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan  dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut... 



Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya  banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian.. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa"."





UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES
 
2010 Calendar
> Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
> Aashura: December 27, 2009
> Ramadan: August 11 - September 8, 2010
> Eid ul-Fitr: September 9, 2010
> Hajj: November 14 - November 17, 2010
> Eid ul-Adha: November 16, 2010
 
2011 Calendar
> Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
> Aashura: December 16, 2010
> Ramadan: August 1 - August 29, 2011
> Eid ul-Fitr: August 30, 2011
> Hajj: November 4 - November 7, 2011
> Eid ul-Adha: November 6, 2011
 
2012 Calendar
> Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
> Aashura: December 5, 2011
> Ramadan: July 20 - August 18, 2012
> Eid ul-Fitr: August 19, 2012
> Hajj: October 24 - October 27, 2012
> Eid ul-Adha: October 26, 2012







37 comments:

Si budak Aboi said...

hanye dia yg tahu !

ps;-cirit birit! hahaha tu lah lain kali mkn igt aboi taw ..lalala cian aki!

jgn lupe tag tue penat aboi list name aki ,1st tue =)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

takotnyer~
ko tak nak tobat ke aki?
wekekekekeee~

tau ko takot~

Si budak Aboi said...

hahaha xbaek ayu nie taw !

BULLET said...

no komen...hahahaha

░♥si lampu neon♥░ said...

perbanyakkan amalan...

Uruchimaru @ kf said...

semoge tak leka !

~hee..igt kf lagi?~

mukasurat17 said...

thanks 4 da information...
arigatou:)

~0~ said...

aku xtau nak ckap..

cuma samalah kita nilai diri...

suraya said...

byk da bc psl bnde nh..
wallahualam..

p/s:tkut gk sbnrnye -_-"

~AmyLiana8886~ said...

takut bile ingat mati..tkt sgt kalau kalau xlyk msk 7 pintu syurga..

jane said...

aki........

btul ke tak waalhua'lam tp terima kasih sharing mende ni....

smg ia dpt mnginsafkn kita dan muhasabh dr kite supaya lbih brsedia dgn hari kiamat...

bila2 je Allah blh arahkan...

takut*

aku zaty said...

wlcome back aki!=p

oke2,nk insaf jp..=_="

~@k1 is @utuMn!~ said...

aboi!~

cehhh..
dengki ohh ini aboi..
br msk blog sudah kne tag ag~
keh3~

~@k1 is @utuMn!~ said...

ayu!~

tobat dowkk..
ko ni memaen je taw~
tobat skunk!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

bullet!~

2 je ko nk ckp?
cehh!

~@k1 is @utuMn!~ said...

neon!~

BETUL!!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

kf!!!

RINDU KF~ T_T

~@k1 is @utuMn!~ said...

mukasurat 17!~

nice name sey~
ur welcome!

~@k1 is @utuMn!~ said...

~~0~~

btl3~

~@k1 is @utuMn!~ said...

suraya!~

2 la...
aki pon mpu bce dan insaf~

~@k1 is @utuMn!~ said...

amyliana!~

btl 2~
byk lagi dosa dari amalan skunk ni~

~@k1 is @utuMn!~ said...

jane!~

btl la...
bl2 mse boleh kn..
ALLAH mampu~

~@k1 is @utuMn!~ said...

zaty!~

hye sayang!!
thx singgah..
thx komen..
swie jarang3 singgah belog zaty~

hans said...

aki dah islamik dah skrg
hehe

~@k1 is @utuMn!~ said...

hans!~

hahahah..
ayt hans!
bhye tol..
hahah...
ni aki dapat la...
so aki share..
pe la!

Uruchimaru @ kf said...

owh ho ! thumb up !

kawie2020 said...

huh.. seyes nih.. aku takut aku lupa nk buat camne ble betul2 jd camtu...

syaf said...

ooo isu ni dah banyk dikeluarkan

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..akhir2 nie banyak cuti umum hari Jumaat..bila kan Jumaat trakhir bisa muncul?..

i'msosupernotcool said...

pasal 2012 n nasa prediction tu aku ade dgar..
tp yg ni xpenah ag..
nice post babe..

~@k1 is @utuMn!~ said...

kf!~

huhhu..

~@k1 is @utuMn!~ said...

kawie!~

ha..
jgn jd pelupa ye!~

~@k1 is @utuMn!~ said...

syaf!~

hye uncle!
ummm.. but still x rmai yg alert..
adakah ko pon begitu?
hahahah

~@k1 is @utuMn!~ said...

azrai!~

hishh.. aki pon x pasti bilakah jumaat terakhir..DIA penentu segalanya!~

thx singgah!!

~@k1 is @utuMn!~ said...

mamat TAK kewl!~

yahh.. ur welcome dude~
mis u la~

TARANTULAH said...

bagus la kalo kita nak bertaubat..

bertaubat la sebelom terlambat..

~@k1 is @utuMn!~ said...

tarantulah~

ye!
btl3~