Monday, October 18

Doakan Mak Aku

salam...


selamat monday..
thx yang drop by untuk beberapa hari yang tak update, blogwalk.... will be. insyaALLAH. takut berjanji. andai gagal aku yang tanggung dosa.


thx pada new follower yang ada... tak pasti berapa. aku singgah. will be [again] insyaALLAH.


cuti hari jumaat, maka khamis malam sudah bergerak balik ke KLUANG bersama acik dan kak ngah aku. melalui km 223 exit pedas linggi. walaupon 10.10.10 kemalangan berlaku, namum 14.10.10 aku yang lalu turut terasa seram dan meremang bulu roma. kebetulan... bas delima di hadapan. maka kami sepakat memotong sehabis mungkin. syukur dalam hati. selamat tiba. selamat selesai majlis yang dirangka mak. 

kenduri tahlil, dan doa selamat untuk pergi dan balik haji pada 24.10.10 sehingga 5.12.10 sampai ke tanah air. merasa sebak. terasa sedih. emak jauh. jauh beribu batu. terasa takut. andai perkara buruk berlaku. penat memikirkan perkara baik baik. TETAP. yang terlintas adalah yang tidak diingini. maka, panjat doa berpanjangan agar ALLAH melindungi. membantu. itu yang terdaya. [noktah]

kesan dari macam macam hal kepada diri sendiri... maka ramai yang bertemu sewaktu di kluang bertanyakan soalan yang sama. semakin MENGECIL. semakin KURUS. [terdiam] tak mampu menjawab. makan. sehabis kuat. namun hati. ALLAH yang tahu. diri... ALLAH yang tahu. aku terasa kesan. dengan segala yang terjadi. [sigh]






**mau lari.. lepaskan segala galanya. tapi belum sampai tahap betul betul nekad.**
^^juga memikirkan balik segala. banyak yang tiada. aku bkn kaya nak berlari sesuka hati^^
~~komitmen yang semakin menggunung. segalanya berkisar DUIT.~~


*sighh

19 comments:

Hazzy Ishak said...

makan banyak2

¶A.K.I¶ said...

hazzy!~

i will

nasikputeh said...

yang keliling jgn dikesahkan.

doa utk yang tersayang. Amin.

e. indah said...

mak aki pergi menunaikan haji ker? .....harap dan doa smoga perjalanan dan ibadat lancar ...doa k ...

dan aki kena stay strong walaupun hidup ne mmg sukar ..dunia yang berkisar ttg duit ..betul tak dinafikan ...suma skrg nak guna duit..takder duit tak jalan segala ...

so mari kita doa rezeki semakin baik ...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

smoga mak kau dipermudahkan perjalanan pergi & balik...dl time mak aku g haji pun aku rasa gk cmne ko rasa..evrthg gonna be fine..bdoa je byk2


weyh..ko makan byk skit ek..BMI ko cm lg xnormal drp aku.hahaha

redza said...

semoga mndpt hj yg mabrur & slmt kembali

ko tu..jaga diri baik2

~aku redning

MOFASAD said...

apa maksud semakin MENGECIL tu?

tim said...

tim pun doakan untuk mak aki..

black_mel said...

insyaAllah dipermudahkan segala urusan...

maCy said...

semoga semuanya baik2 sahaja k aki~

Lya Colours said...

semoga selamat pergi dan selamat pulang
jgn sedih2 ok
mak pergi beribadah tuh
xpe =)

zella y said...

jgn sedih2 ye...
doakan semoga mak aki selamat pergi dan selamat pulang...amin...

aku zaty said...

semoga ibu Aki sentiasa selamat dan dilindungi Allah..
don't worry much lah..
insya Allah everything will be just fine..=)

Aujinz said...

Makan takpe..selagi ade selera.
Semoga ibu Aki selamat adanya.

syaf said...

ko kecik..makan banayk2 ler..


jangan piukir -ve keyh,. doa mak ko pergi selamat balik pon selamat...

Lovely Bella said...

x mo sedeh2!! senyumm!! and mkn byk2.. bile perut kenyang hati pun senang..

Nur Qistina said...

semoga mak aki selamat pergi dan selamat pulang..

untuk aki..bertabah! n jaga diri baik2..=)

platipus said...

aku doakan yang terbaik untuk kau dan mak kau..amin~

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

semoga dipermudahakn perjalanan di makkah..
amin..


aki...
chill...