Tuesday, March 16

pengalamanku...

hahahah!! semalam ad 148.. ari ni kurang lagi.. hahaha... mesti budak tu bengang aku tak singgah belog dia... biyanee!!

~~~~~~~~~~~~~~~iklan semata mata~~~~~~~~~~~~~~~~~~




salam sume!!

ari ini.. aku mau cerita pengalaman aku semalam!! heheh... semalam kan... aku 1st tyme naek rapidKL... ngeee sume ni gara gara semalam abg yang aku tumpang pegi keje tu.. boleh lak dia tak bagitaw dia cuti... wat daaa.... aku 8.20 cepat2 tahan teksi! huh nasib thumb print kol 8.29pagi...

balik plak... aku da garu garu pale.. cam ne aku nak sampai umah nie... aku tumpang akak receptionist sampai hentian duta...cabaran bermula ketika aku nak melintas jalan kat HIGHWAY duta itu... mau pergi ke wisma hasil LHDN. sbb kat situ je ada bus lalu... T_T 

macam macam jenis orang pandang... sengeh... hon bagai kat aku... huh.. mau berpeloh peloh gak aku nak melintas jalan! jalan dan jalan nampak bus 115. heh! [bus tu gi kompleks kerajaan jalan duta -sumber google rapid bersama nini]

sekali aku pegi kat bus tu... ROSAK la plak!!~ macha itu tunjuk kat aku bustop depan LHDN dan ak pon bermula laa lagi sessi lintas melintas! tengok jam.. da kol 6petang da... 6.15... takde lagi bus.... 6.35 baru la bus U618 datang... ganti bus rosak tu... haiisss~

heh.. aku ngan muka macam pakar nek bus pon beratur nak naik bus... padahal aku tak taw bus ni las benti kat mana.. nga naek2... terpandang akak selang sorang dari depan aku cakap... TITIWANGSA~ ha ak pon.. tgk akak tu bagi rm2 aku pon bagi je rm2~ hehe.. dalam ati "mana akak ni pegi.. aku ikot!" 

pastu kol 6.50 cam tu... bus da kosong sebab majoriti turun lrt pwtc. aku tengok akak tu duduk aku pon duduk je lagi buat muka relax..[kengkonon muka penat keje] dalam ati "iskkk... aku turun kat mne ni???" heheh... upenye2... uncle tu drop kat lrt titiwangsa laa.. so dari situ ke umah ada 2 stesen aje.. rm1. hihi.. lega aku berjaya sampai umah!! oyeh~


penamat post ini: sila jgn contohi saya!

23 comments:

bunny_teddy said...

pengalaman pulang rumah..
ko kerja dimana ni?

Nini teDDylicious said...

aki2!!

tahniah2!!

kau berjaya buat mcm kau dah biase!!

itu laa basic kalau nk blaja.

humph!!

google sama nini.?? *kening2*

zella y said...

aki keje kat ner??

xpelah kn...selamat juga smpai...

p/s:sy prnah naik salah bus...malu n memenatkan :)

¶A.K.I¶ said...

bunny teddy!~

heheh... aku keje kat integriti...

¶A.K.I¶ said...

nini!~

hepi3~~ tak taw dalam ati ada gak cuak2~ huhuhu

¶A.K.I¶ said...

zella!~

huu... kat stadium hoki kje... area 2... xpe2~ sme2 pengalaman cm 2.. hhihi

~0~ said...

aki da pandai naik rapid..tahniah...


wakakkakaka

Frodo Baggins said...

>>___<<

datanglah padaku sayang ~~~




ada kaitan ngan entry tak?
kahkahkahkahkah

BULLET said...

xde la sengal sangat kan ko ni...hahahha...

Hazzy Ishak said...

aku ingt ko dah lupa kat mana umah...

syaf said...

naseb baik ko...buat nyer di berhenti kat seremban...kekekek

Aujinz said...

tahniah tahniah aki..
berjaya sampai rumah..

lenkali buat macam aku..
aku redah sampai parah poket aku nak isik minyak kereta..

bebetul kena beli GPS laa..

Bro Framestone said...

waduh.. byk sian sama ini budak huhuhu

BroFramestone Blog

deus X machina said...

hidup rapid kl!!!!!!!

whitedaisy said...

hehe..thniah....compiden tu pentng..hehe

¶A.K.I¶ said...

hahahhhaa... smpoi la korang!

peja said...

ngah imanging ko dok kalut...





hahhahaha

¶A.K.I¶ said...

pejaa...

jgn laa... ak spesis glabah neyh!!

Natasha said...

tetiba aki jakun erkk??hahahahahha

aku zaty said...

eheh!
teringat plak pengalaman pertama kali naek bus dulu..
mase tu form 1,budak hingusan lagi..

ingat an dah terlepas bus,
terus call mama..
padahal senanya, bus tuh belum sampai lagi..

dan-dan je masok kete, bus lalu depan mata..
xmemasal je kene bebel ngan mama..
heheheh..

¶A.K.I¶ said...

kak tash!


hahahahah

¶A.K.I¶ said...

zaty!~

hahahah... laa... 2 gabra pny psl 2... konfem! hhaha

¶A.K.I¶ said...

KHAS TOK BULLET!!

bangkai!! ak mmg xsengal laa... dem!