Tuesday, March 2

[EMPTY]


kadang tiba masa untuk kita terasa KOSONG kan? 
hati KOSONG sedangkan ia sebenarnya sudah dipenuhi dan dilengkapi. 
itu pada pandangan zahirnya. 
namun hakikatnya.... mungkinkah kerna aku kadang kala alpa... kadang kala lupa... 
maka, YANG ESA tunjukkan kekuasanNya. 
untuk menyedarkan aku yang sebenarnya... aku ini SEPI. jiwa aku ini KOSONG 
walaupun zahirnya aku dikelilingi pelbagai ragam dan tawa tangis manusia. 



perlukah aku menyembunyikan diri menafikan kewujudan diri aku sendiri 
dan menakluki dunia KOSONG untuk merasa diri ini penuh?? 
aku sendiri kadang kala tidak pasti....

58 comments:

Frodo Baggins said...

0

Frodo Baggins said...

kosong

Frodo Baggins said...

tapi hakikatnya aku fes ... kan?

Frodo Baggins said...

hanya DIA saja tiada yg sesudah dan sebelum - Nya...

Frodo Baggins said...

apa aku merepex ...

Frodo Baggins said...

chill aki!!! chilll ....

Big Hug

>>___<<

zella said...

isikan kekosongan itu dgn sesuatu..
be happy girl! ;)

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

kan ko dah dapat jawatan kosong tu~
kira berisi la gak ko pasni~
wekekeke~

¶A.K.I¶ said...

frodo!~

ngah!! ko ni.... ye2 ko 1st.... bgs laa ko frodo!

¶A.K.I¶ said...

frodo!~

uhh... ko pelok ak ke? isk3~

¶A.K.I¶ said...

zella!~

uyehh!! sy sedang cuba!!

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

lu ade wa k~
lu bukan kosong n sorg2~

¶A.K.I¶ said...

ayuz!~

ngeh..ngehh.. ngehh.. ko ni tataw je kn2~

BULLET said...

sekarang cam xde idea nak buat entry baru...

¶A.K.I¶ said...

bullet!~

2 laa psl kn2~ ngn bz life lg.. aisshh

Nini teDDylicious said...

kau ckp pasal zedi ke..??





























err..tak ehh....??







































owh..


















































jgn kosong2. Dia ada.












































Ayu ada. aku ada.
















































tp, hrp kau dah tak ada, mcmn mahu contact2..??





















































AYARK!!

.khai. @ drcomot said...

rilek aki.. aku ade.. haha

Hazzy Ishak said...

aku pun kosong gak...huhu

~0~ said...

hidup ni...kekadang kita di tebing yang genting

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kosong itu mengenal mati..





























kalau kosong..jumpa lah si kosong...


































sepi itu indah bila........































kita dekati Dia..

¶A.K.I¶ said...

ayuz!~

ak taw ko slalu ad.. rite? thx sis!!

¶A.K.I¶ said...

nini!~

ayark... ap laa ko..

¶A.K.I¶ said...

khai!~

oyeahh!! ak taw.. heheheh

¶A.K.I¶ said...

hazz!~

kita serupa... kita serupa...

¶A.K.I¶ said...

~0~

ya.. dan kita memerlukan impak utk bg sedar...

¶A.K.I¶ said...

alvin!~

ye! stuju, sunyi itu sgt indah bl DIA kita dekati...

♥ciK-t0ge ♥ said...

saYe Kan ade :">
awwW..~

Framestone said...

Kosong...
Tidak semestinya tiada apa2

Kosong..
tidak semestinya perlu di isi

Kosong..
Tidak semestinay perlu di cari

Ada tikanya Dia meletakan kita pada kekosongan untuk kita menyedari & mensyukuri apa yang kita sudah miliki

BroFramestone Blog

syaf said...

ayoo kenape emo tetiev...kasihan dikaw
x pew, ade sebab nyer nape itew teRjadi

black_mel said...

aku pun terasa kosong...mungkin aku lupa padaNYA jugak...

sabar dan terus bersabar...
watashi no namae wa black_mel desu...

MANATRAHDAZZLE said...

ISI ATI YANG KOSONG DENGAN ZIKIR. INSYAALLAH AKAN MENENANGKAN JIWA ANDA. _man_

MANATRAHDAZZLE said...

ISI ATI YANG KOSONG DENGAN ZIKIR. INSYAALLAH AKAN MENENANGKAN JIWA ANDA. _man_

peja said...

aku dedikasikan lagu kosong~Dewa19~ utk ko~

deus X machina said...

aku ingat entry ni pasal si kosong tadi
erk888

deus X machina said...

aku ingat entry ni pasal si kosong tadi
erk888

¶A.K.I¶ said...

cik togeh!~

hahahha.. oyeh2~

¶A.K.I¶ said...

framestone!~

komen yg hebat!! btl 2... thx~

¶A.K.I¶ said...

syaf!~

ak pon merasakan begitu... xpe...

¶A.K.I¶ said...

black mel!~

ye.. mari sama2 dekatkan diri padaNya...

¶A.K.I¶ said...

mana!~

ye.. trimas ats ingtn anda!

¶A.K.I¶ said...

peja!~

lagu ap 2? ak x penah dgr! hahaah

¶A.K.I¶ said...

deus!~

act si kosong ni spe beb?? ahhahah

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

tapi........

















































sepi buat gua gila 7hari...



























DAMN!!!

¶A.K.I¶ said...

alvin!~

hahah.. pesal ko gila seminggu? cete2~

e. indah said...

biarlah kekosongan penuh di hati
supaya kita sentiasa cuba dan cuba memberi isi ...

: )

SuRayA^i. said...

sumtimes i feel d same too T__T

Frozen Angel said...

gua ade bleh mgisi yg 0 tu...
nk kene form kew?

si kosong said...

aku la si kosong yang KOSONG

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau tau sepi itu indah..tapi sepi angkara khianat itu amat damn!!

























kau tau sepi itu kosong?tapi sepi dikelilingi kawan yg membina kau kembali..itu adalah amat sempurna hidup kau...














aku lalui sepi angkara khianat..perlu masa panjang utk bangkit..

aku zaty said...

kdg kala kosong tuh ade makna nya..
huhu..

.khai. @ drcomot said...

aku kau telah aku tag

http://khairulanuarazman.blogspot.com/2010/03/ingat-aku-dulu-dulu.html

¶A.K.I¶ said...

e. indah!~
iyahhh, btl 2...

¶A.K.I¶ said...

suraya!~

kan..kan...
its life kn3?

¶A.K.I¶ said...

frozie!~

hahaha.. xpayah2!! ko datang je anytime~ ke blog ak laa... ahhaha

¶A.K.I¶ said...

si kosong!~

enko laa ye?? isk2~

¶A.K.I¶ said...

alvin!

tabah!! yaa.. ko bley laa.. xde hal!

¶A.K.I¶ said...

zaty!~

ye ke?? ap ek maknanye??

¶A.K.I¶ said...

khai!~

alooo... alo2~~ alooooohhh...