Saturday, December 11

AKU aki yang berlari

"Tahniah!
kamu telah menggunakan satu satunya hak sebagai pekerja. Takkan ada majikan yang akan menghalang. berbeza jika kamu mahu bercuti. Majikan ada hak untuk tidak membenarkan kamu bercuti. begitu juga dengan hal hal lain. Tapi hak kamu sebagai pekerja yang ini adalah hak mutlak. Takkan ada mana mana majikan akan boleh menghalang." -Dr. Abu Bakar Sarpon, Timbalan Presiden Institut Integriti Malaysia

itu lokasi lama tempat bekerja aku.... selepas tarikh hari lahir aku... yang menggenapkan aku pada umor 12 tahun... maka secara rasmi aku telah berpindah ke lokasi pekerjaan lain. sebab berhenti... huuu ramai blogger tawu kot... sepanjang bergelar blogger sudah 2 kali la pindah kerja. pertama di USIM dan ini di IIM. 

jika sebelum ini memang muka aku dalam fb dan belog 24 7. sekarang perkara itu menjadi tempt terlast aku rasa... klu fb ok kot terlast. tapi aku mmg tak rela blog aku tak menjadi prioriti utama. boleh ke??
aku mahu mengucapkan ribuaan trimas atas ucapan dan amin amin amin atas doa yang baek baek kawan kawan ucapkan. trimas trimas.... aku ank ucap JUTAAN trimas atas kata kata moral dan sokongan untuk aku lalui hidup. yela aku setahun jagung... jadi segala nasihat dari pakar [iaitu anda anda sume] mmg aku amk serius. serius~!

so ak da kurang online sebab... aku da bekerja dengan private company. balik keje pon malam selalunya. sebab banyak keje... tak juga. boleh la... sebab jem lagi... balik awal pon lewat gak sampai nya. huhuh.. hidup.tyme keje... tak disediakan dengan kemudahan it ye. hanya memandang sistem dan sistem. huhu... emel pon aku tak dapat. [realiti emel bagai pekara yg menyiksakan di department aku.. syukur takde emel opis]

dan lastly, im promise to blogwalk slowly.... time to time... i will


14 comments:

redza said...

xpelah.kejer patut diutamakn..bila ada masa ko bloggin la

aku memblog pon mngkin smpai ujung taun ni je..taun depn xpasti lg...fb gak mngkin akn deactive

¶A.K.I¶ said...

redza!~

eitt! knp mcm tu??
abs tu... nk pts kawan la ni? sedeynyeee

ASaDa RyutaRo said...

keje itu amanah yang d beri. utamakan yang utama.. ;)

ape pun, tau aki orang yang kuat semangat. leh jadi superwoman dah. hihi ;P

Aujinz said...

ermmm..
aku pun nak selo selo dalam alam maya nie dah..

rasa dah tak larat..
huhuhu

echah mashuri said...

akiii miss u...ok dah!g keje balik.





-_-

maCy said...

jgn stress aki. kerja kena njoy.

xpa utamakan yg lebih utama :)

Lovely Bella said...

huuhuh same laa.. aki.. kita senasib

Aujinz said...

Aki Bun, aku dah buat entri Dorayaki untuk hang..muahahahhaha..

lalink7 said...

aki..

ptot la ingat mrjuk ape td..
private company mmg macam tuee..xpe tugas is priority..

smoga semuanya bejalan lancar..
tc

CGG said...

hi aki:)
lama nye tak jenguk kamu..
harap sehat ye dik:)

baincardin said...

Demam HDR dah kembali! jom rilex layan....^_^

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

hidup aki...
semoga hari esok lebey bermakna...

Uchi kay-f @hmad said...

patutlah senyap je...

~AmyLiana8886~ said...

miss u aki...