Sunday, February 28

Handphone Aku Hilang

cuti 3 hari bermula pada jumaat, takde apa buat sangat. aku dan adik beradik laen melayan mak yang datang ke KL ni. pastu ari sabtu aku ada interview pada jam 3petang di menara TA1 sebelah KLCC. jam 1petang aku bergerak ke ktm serdang, akak aku anta la. da beli tiket aku tengok komuter sampai kol 2petang.

sedang duduk duduk, sms kawan aku yang dalam pejalanan ke KL Central, sms rescue ranger pastu handphone aku letak dalam sua slack belah kanan. kemeja aku boleh dikatakan labuh laa so cam pas pas je ngan ujung tali handphone yang aku kuakan. tengok orang yang menunggu nak ke kL makin ramai ramai ramai ramai!!!

da nak tyme, ak bangun, handphone aku pasan dalam kocek lagi ngan tali terkeluar la kan.. aku berdiri depan skali dan bila komuter bukak je pintu aku teros masuk. orang yang nak kua tak kua lagi. aku da masuk. dan bila aku da masuk ke tengah, aku pegang kocek seluar slack aku.. EMPTY!

aku nak kua balik dari komuter, da tak boleh sebab da pack ngan manusia lagi lagi depan pintu yang seboleh boleh nak masuk gak. DEM! dalam perjalanan rupanya member aku da msj.. da kol memula dia kata handphone tu dibiarkan aje, pastu dia cakap orang tu rejek bila member aku kol balik. 

hurmmm.... da laa sekarang ni masa masa penting adalah handphone. adoiii... mak aku pernah tegur cakap tali handphone tu masukan teros dalam beg jangan kelua kelua kan. tyme tu dia ikot gi menara integriti. tak sampai seminggu dia tegur.. ilang da~ sayang sangat sebab aku da menggunakan memory kad aku sesungguhnya. haissh! baru apdate lagu lagu baru dan bes~ 

mak aku lak.. dia lebey sayangkan gamba gamba cucu cucu dia yang aku snap pakai kamera handphone 2.. iskkk~ tak patot....








[tinggal kenangan.. setahun lebey guna... haisshh!!]










penamat post ini: 1st tyme ni ilang hp. huh.... apa nak dikata~ 

Thursday, February 25

Saya Hargai Anda

memang siket.. memang tak ramai..... setinggi tinggi penghargaan kepada anda Followers saya... saya hargaii... ada jugak yang nak baca belog yang unstable ni... owner cam budak budak... [tu sume komen dari bloggers sesengals @ KAMI @ bloggers dalam ym] demm!! hahaah


TERIMA KASIH YE!

 


  
kerna anda... saya idop!!





penamat post ini: selamat bercuti semua!! ^_^

MALU biala bertempat! adoii....

aku taip strait saja okay.. no intro berkerawang kerawang untuk sampai ke peringkat klimak stori. huh... orang da suwo makan tu.. makan je laa... benda free!!! ko x payah kua duet... pon tak nak... buat keje.. pon nak malu malu ke?? apa jadahnye?? betul betul aku tak paham!!

da bertahun kerja.. logikkah MALU dijadikan alasan?? pada aku yang baru bape bulan kerja ni, makin lama kita kerja makin patot kita jaga hati akak akak abang abang bos bos dalam jabatan ni kan kan?? nak bincang pon MALU?? nak suwo makan free pon MALU?? jadah ap?? 


MALU bia bertempat la beb... aku memang tak taw MALU bila orang ajak makan FREE! itu adalah rezeki okay!! sesungguhnya klu kita tolak REZEKI maka kita takkan maju? kan kan kan... aku tak MALU bila nak tau sesuatu yang aku tak paham. aku tak MALU bertanya agar aku senang buat kerja. klu MALU tanya.. buat keje pakai pandai sendiri sekali salah!! ko kena marah... kan da MALU... betul kan kan kan!

itu satu kes... ini ada lagi kes laen.. makan free pandai!!! tapi bila mintak tolong berat nak mampos nak tolong! betul betul aku tak paham jugak. aku tak perfek! aku tak sempurna.. aku pendek.. mata bulat.. slalu kena ejek! tapi aku dulik apa.... janji blaja untuk trima keadaan dan cuba betulkan.

manusia manusia macam ni perlu ada kesedaran SIVIK siket la... seyes! akak akak opis ajak makan beria ia!!! oii free ni... da sampai kena sound direct pon tak paham paham lagi. konpius aku!

 
[orang muka cam beruk pon tak taw malu.. ko da perfek pesal nak malu??]



penamat post ini: okay! aku da tak taw nak taip apa lagi... papaii!! nak taw lebey lanjut hal ini... masuk ym!

Wednesday, February 24

Triangle Love

remember  this ENTRY??? [plez click if u really wanna know]

no words can describe
no things can accept
but maybe certain will think
what really they wanna think...

so what do you really wanna think??? 
tell me.. really, im okay~

 
 [remember tis pic]
 below there's much more

|
|
|
|

v






 




 




  




  
[ini memang KONFLIK!]




[credit to google search]


its enough for now i think
its should be stop by now...
im sick of it...
so conflict!







{penamat post ini: aku sudah penin... thx nini bagi idea.. tapi aku tak mampu ulas banyak banyak. kang salah cakap... besar padahnya!}

Tuesday, February 23

K.A.M.I syg AYUDeadwish!!

 
 masih ingat cerita ini??? 
aku tiba tiba rasa.. kawan kawan blogger macam dalam cerita KAMI ni... 
aku tak mampu nak luah dengan kata kata lagi... 
sebab.. masing masing ada keputusan masing masing
YUZ!~ do ur bess beb!! KAMI support!! KAMI kan family~

PARI PARI BAWAH ANGIN[M.U.C]
masa.
memaksa kita
berpisah bagi sementara
tak pernah ku pinta
ada.
kalanya
kita mampu merencana
takdir yang terlaksana
satu hati dihujung langit
satu itu sepuluh
sejauh bima sakti
cinta yakin kembali
biar.
biar lah pari pari
usah kau bersedih hati
ku percayakan mu
biar.
biar lah ow pari pari
usah kau bersedih hati
ku akan kembali
siksa.
terseksa ow batinnya
usah lagi kau titiskan air mata
nanti ku tersiksa jua
penantian
benar benar menyiksakan
jika ini satu rintangan
harus kita jadikann..
satu hati dihujung langit
satu itu sepuluh
sejauh bima sakti
cinta yakin kembali



http://emo.huhiho.com

A.K.U [apa kau ucap]

 
[A.K.U]

"walaupun,
hidup dikelilingi gelak tawa ahli keluarga,
sorak sorai rakan taulan,

hati ini...
tiba tiba merintih,
meronta ronta... 
mahu menjerit sekuatnya,
mahu mencerita segalanya,
apa sebenarnya impian,
apa sebenarnya harapan.

apa yang kau ucap....
semua menusuk kalbu,
apa yang kau kata...
semua mencucuk jiwa,

kerna,
ucapan kau...
begitu terkesan,
terasa.... aku hilang..."


penamat post ini: hati dalam dilema... impian dan harapan... kabur

Friday, February 19

Petanda Kening Bergerak..



masuk minngu ni.. mau da dekat 2 3 minggu kening kiri aku bergerak gerak. aku tanya mak aku... ada kesempatan balik kampung dan bertanya.. dia jawab nak jumpa orang jauh... aku pikir pikir.. sape... rescue aku da jumpa... anak anak sedara da setel jumpa... [tak ingin pon nak jumpa...]

search kat tenet. ada yang kata alis kiri gerak gerak petanda nak DAPAT WANG! uwahh! tp gaji awal bulan... cam ne?? utang utang?? takde pon seko yang mesej ke ym ke cakap "beb, utang ko ak nak byr ni..." takde lak..

cari cari lagi. ada yang tulis kening kiri mata gerak gerak... anda PEROLEH KELAPANGAN aku tanya nini apa kelapangan tu.. tak pahamm.... dia cakap dapat rehat. aku musim musim ni memang agak cepat penat ni.. masalahnya macam tak de je masa rehat... hurmm.. ahh! tengok2~ keningnye gerak gerak lagi... apa disebaliknya??


penamat post ini: masih tercari cari... 

Balik Kampung...


JUMPA


 
ina... bella..
[gigi rongak!! hahah]



  
shami...
[pon sme.. gg ngak3~]




 
dek wawan...
[geram2.. makin membesa.. kuss semangat]
g mandi manda di Gunung Belumut... hihihh




JUMPA


dalili damia..
[dak pp tembam...]
minggu ni dapat laa maen maen ngan dak comel ni.. 
next week da kat umah putrajaya balik...




penamat post ini: ermm.. da induw kat mak balik da....

Thursday, February 18

Secret Recipe dan RedBox

salam makan makan untuk semua. cerita makan makan ini berlaku pada ari jumaat 12hb Feb 2010 dan pada 16hb Feb 2010 di dua lokasi yang telah dinyatakan di atas. hihih... mari kita usha~


 
[new york chese kek ni makan sebab tunggu makanan yang di order]
|
|
|
|
|
|
v

[menu makanan saya ye!!]
cik grilled chiken ni memang nikmat laa!! ada lagi menu laen... tapi tak dapat cete


lokasi RedBox ni plak sebenarnya gara gara nak tengok wayang tapi tak taw nak tengok cete ap.. sume cete tersangat sangat baru. so pusing blakang bertentangan dengan GSC nampak laa tanda di bawah ini...

 
[hehe.. 2 dalam 1. karok sambil makan]

pastu pikir pikir nak book bilik ke kira per person. sebab book bilik hari biasa RM40++ pastu tanya per person bape caj ahmoi cakap RM18++ sampai kol 3petang. sila tengok jam serentak. eit!! baru kol 11.45PAGI! masuk pastu waiter suwo pick air minuman no need to pay its FREE!! makan buffet free!! 

 



 
[ni je yang dapat.. sebab makan kol 2.. lambat...T_T
gian karok punya pasal la 2.. rugi tol!!! tapi takpe.. puas ati beb!!

wahahahah... chines new year kot.. karok mau dekat 3jam kan kan.. sore ak pon cam haram da terjerit jerit... jam terakhir sebelum kol 3petang waiter datang lagi ask for last order.. ak x mintak laen.. mineral water!! tekak da sakit... hahah skali dia cakap mineral botol kecil RM9! ha.. hamik ko~

 
[hamik hamik.. T_T]
puas ati ke? padan muka ko.. kena gak!! lalala





penamat post ini: cuti cuti jalan jalan makan makan

Wednesday, February 17

Zzzz...

1. masih dalam mood cuti... sabtu ahad isnin selasa... ari ni rabu naek keje... T_T 
[abg aku kejot pagi2 suwo aku bangun... hahaha sangat mengantok!!]

2. masuk masuk opis.. hah! tunggang langgang meja dan segala peralatan dalam pejabat...  T_T [jumaat minggu lepas da dapat notis ari sabtu ada orang nak servis carpet dan tegangkan carpet dalam opis]

3. da lama cuti macam mana nak dapatkan mood keje balik?? [nantok!!! zzzzzzzzzzz]

p/s: cete masa cuti? nanti hapdate~


http://emo.huhiho.com

Friday, February 12

SELAMAT BERCUTI SEMUA!!

to all blogger blogger sesengal... anggota anggota blogger ym yang dikasihi.. selamat bercuti ye.. drive leklok.. jaga diri di musim perayaan ini [walopon bukan kita yang beraya]

will be back at wednesday mornin insyaAllah.. aku cuti tak bawak pulang lappy bersama ye.. harap maaf semua!! sayang korang korang yang bernama BLOGGER

 
[yeaahh cuti3!!]

Nando's dan Pizza Hut

lama da aku tak letak gamba gamba makanan kan kan kat entry aku. hihih.. kalu dulu mula mula idop kat belog ni.. aku cete pasal makan aje.. ye laa.. aku duk kluang... masa banyak tok leisure dan makan makan. member member pon takde hal boley lepak anytime. so cete pasal makan aje. tapi da grow up dalam belog cete pasal macam macam plak. so sekarang balik to basic. makan makan makan....




 
[ini nando's]
seyes tak SEDAP! hampess ngan sos peri peri yang sangat sangat aneh rasanya. ayam dia punya kuah[ape ayat aku terbalik ni??]rasa aneh so ayam tu cam.... HAMPES la senang kata.. lokasi kat the mines seri kembangan ye! makan ni free.. tapi tak sedap...







 
 [ngancam tak???]
nampak gebu gebu je kan roti pijja ni.. nyum nyum nyum... gebu gebu jangan ingat nini lak. dia tu gebu laen! miyahahahah.... compare pijja ngan nando's mesti la pijja lagi menawan kalbu. hihih... takyah komen bebanyak laa sume da taw. lokasi pijja ini di makan adalah di bandar baru nilai... [bos blanje taw! bos memang bes!! yeaa~]


penamat post ini: apa menu aku nak makan lunch ni ek?? kafe bawah buat laksa aje.. cess!

Thursday, February 11

stigma "ni mesti PERRMPUAN bawak kete!"


gggrrr... marahnye aku kalu ada orang wat ayat camtu pastu masuk dalam telinga aku!! grrr...grr... ni kes malam tadi la.. aku nak tido da.. okay its time to kol rescue ranger. dia berada di luar dengan kazen dia... sedang sedang memandu.. aku pon cam da tertutup da mata.. [situasi mamai laa kira] tiba tiba kua ayat:

rescue : uissh!! bahayanye!! sapa bawak kete tu?? mesti PEREMPUAN!

waahh wahh wahh ayat ko rescue... aku yang sedang nak terlelap tu teros segar bijik mata!! walaupon dia cakap dengan kazen dia.. tapi aku dengar apa.. da ak on call dengan dia kan... aku terus memberontak! [ecececehh]

aku : pesal! kenapa klu tak betul je mesti perempuan... klu salah bawak kete.. perempuan.. pesal2!!!??

rescue: erkk! bukan da tido ke? [mesti bersalah!]

kazen rescue : eh.. aku rasa LELAKI tu...haa.. ye ye.. laki la beb

aku : haa..ha.. kan da memalukan kemaluan diri!!! dem...

dia sampai umah... pastu kitaorang senyap...................... sebab masing masing da membuta sambil on call! memang bes~ 1jam setengah upenye telefon tak diletak... [sila jangan tiru perbuatan ini] mujo laa maxis akan putuskan talian sharp setiap 1 jam 30 minit. hihihi..


 
[not ALL woman like this!]


p/s: APA NI WOII!! CHELS KALAHHH NGN EVERTON!! kiahh...kiahh.. kiahhh~

penamat post ini: taw kah anda dalam kemalangan slalunye lelaki yang memandu... haa.. jawab2!!!

[erkk.. tengah2 nak taip wat post n3 ni... bos lak datang.. naseb dia kat side tepi aku.. hihih]

Wednesday, February 10

Awal > Perkahwinan < Akhir


Cuma untuk bacaan ringan.....
Saat indah awal perkahwinan.....


Teruna : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama...
Dara : Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna : Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Dara : Apakah kau mencintaiku?

Teruna : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara : Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna : Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara : Mahukah kau menciumku?

Teruna : Ya !
Dara : Sayangku.....!
Lepas 25 tahun perkahwinan
Sekarang Korang baca dari BAWAH KE ATAS pulak.....


penamat post ini: erkk!!~

Tuesday, February 9

Rajin aku...

...ON FB SEKARANG INI... HIHI.. PIC MEMBUATKAN AKU SEMANGAT NAK ONLINE FB. KEJAP KEJAP JE LA PON.. SEBAB TAKDE SAPE PON TOK AKU BAGI RESPON.. AWHH!!


ye.. ye.. kerna gambar ini laa.. hohoho.. semangat aku online fb. warghh gian kemaruk da ni.. macam mana? 

 


  
[they both are so shweet!!]


INI ADALAH ENTRY NAK KENA PENAMPO.. SAPE SAPE SUDI NAK TAMPO AKU.. SILA MASUK YM YE! YEAHH....

Monday, February 8

Saya...



erk!! sakit kaki naek tangga sampai aras tiga!! pakai wedges.... T___T

[gara gara nampak makcik cleaner tengah mop dalam perjalanan ke lif sanggup naek tangga tak nak susahkan dia....]



penamat post ini: apakah??

Friday, February 5

Jemput Makan Semua!!!

okay okay.. korang kena baca dulu.. of koz.. pastu korang kena try! hihii... menu makan malam tadi adalah makanan siam yang telah akak aku dapat dari opismate dia... quite bes laa.. mula mula nampak cam aneh aneh tapi tak pelik bila rasa... SEDAP!

bahan bahan yang kita perlu kan adalah... [da macam segmen memasak da...] daun pucuk kaduk, pastu bawang, halia, kacang tanah goreng, kelapa goreng, penambah kick sos cili Thai.

[ini bahan bahan nya ye...]

cara nak makannya?? senang aje... amik daun kaduk... daun saja okay! pastu masukkan sos cili dan bahan bahan laen.. gulung gulung daun kaduk tu.. kemudian masukkan dalam mulut anda... KUNYAH KUNYAH!

 
[ni banyak sangat cili.. pedas!]

 
[haa.. campor kan semua.. campor campor!!]

|
|
|
|
v


~MAKAN~

itu la dia... apa nama makanan ini?? dem it.. aku sendiri tak mengetahuinya. haha.. mula mula mesti cam aneh sebab ada halia dan makan macam itu saja kan kan? tapi sebenarnya tak rasa pon. kalu korang nak try, masukkan je semua. bawang pon makan aje. [tu sebab ak tak makan bawang, halia.. hihi]

[pucuk kaduk]

mula mula anak sedara aku ingat pokok ni hiasan atas meja makan. tapi dia terkejut sebab tengok akak dan abang aku gunting daunnya.. makan! hihi.. apa laa punya budak...

penamat post ini: sapa sapa taw nama makanan siam ni.. sila laa roger aku ye!

Wednesday, February 3

cerita ini... BERI KESAN PADA AKU!


Allah tidak menjanjikan hidup ini tidak pernah susah


Seorang Executive muda yang berjaya sedang memandu disebuah perkampungan di pinggir Bandar. Ia memandu agak laju dengan sebuah kereta Waja  yang berprestasi tinggi yang baru sahaja dibelinya.

Sambil ia memandu  perlahan-lahan ia sedang memerhatikan   seorang anak kecil dicelah-celah kereta yang diletakkan ditepi jalan, ia memperlahankan keretanya untuk melihat sesuatu yang difikirkannya.  

Seelok-elok sahaja kereta Waja tersebut melintasi kawasan tersebut; anak kecil tidak kelihatan tetapi seketul batu dilontarkan tepat mengena pintu disebelah kanan kereta Waja tersebut. Apalagi Executive muda tersebut menekan brek sekuat hatinya dan berundur ke tempat dimana Anak kecil tadi berdiri.  

Dengan marahnya dia keluar dari kereta terus meluru ke arah Anak kecil, menarik tangan anak kecil dan menghempasnya ke kereta yang terletak ditepi jalan dan terus memarahi Anak kecil tadi. Kita selalu kasar... siapa kita?  

"Apa ni ? Siapa awak ? dan apa ke jadahnya awak berada disini ? Itu kereta baru, mahal dan susah nak baiki ? Awak tau tak ? Kenapa awak buat ini semua ?" jerit Executive tersebut..  

Anak kecil itu tunduk sedih, sayu dan memohon maaf ; "Saya meminta maaf Pakcik, Saya tak tahu apa patut saya buat," ia merayu "Saya melontar batu kerana tak ada orang yang berhenti disini apabila saya panggil". Dengan linangan air mata ia menunjukkan ke satu sudut yang tidak jauh dari situ.  

"Itu abang saya, ia jatuh dari kerusi roda dari tebing di sebelah dan tak ada orang yang dapat mengangkatnya kembali. Boleh tak Pakcik menolong saya, ia cedera dan ia terlalu berat untuk saya."  

Dengan rasa terharu, Executive muda tersebut melepaskan anak kecil tersebut dan terus mengangkat abangnya dan meletakkannya kembali ke kerusi roda. "Terima kasih, pakcik.. Saya doakan pakcik selamat dunia dan akhirat."  

Tak dapat digambarkan dengan perkataan, Executive muda hanya melihat dengan sayu, Anak kecil tersebut menyorong abangnya yang cacat dan cedera pulang menuju ke rumahnya. Anak sekecil itu boleh mendoakannya akan kesejahteraan hidupnya.  

Executive muda tersebut berjalan perlahan ke arah kereta, WAJA kemek teruk tetapi ia membiarkan saja tanpa dibaiki. Ia mengingatkannya bahawa kita tidak perlu berkejar-kejar dalam kehidupan ini sehinggakan seseorang melontar batu hanya kerana hendakkan perhatian.







penamat post ini:
Pengajaran
Allah tidak menjanjikan hidup ini tidak pernah susah,
bersuka-ria tanpa kesedihan, Panas tanpa hujan tetapi
ia memberi kita kekuatan, menenangkan kita semasa
kesedihan dan menunjukkan jalan yang sebenar-benarnya.
Janganlah kita sombong dengan kelebihan yang sementara.

Chelsea Seri Dengan Hull!

PERTAHANAN Hull City, Steven Mouyokolo (dua dari kanan), menjaringkan gol mengatasi penjaga gol Chelsea, Petr Cech, dalam perlawanan bolasepak Piala Inggeris, yang diadakan di Stadium KC, di Hull, Utara England, awal pagi tadi. - Foto AFP

" LONDON: Pendahulu Liga Perdana Inggeris, Chelsea hanya mampu seri 1-1 dengan Hull City, awal pagi tadii.

Didier Drogbar berjaya memperoleh gol penyamaan Chelsea menerusi tendangan percuma di luar kotak penalti, beberapa minit sebelum tamat separuh masa pertama.

Sebelum itu Hull mengejutkan pasukan pelawat itu menerusi gol Steven Mouyokolo. "

sumber dan gambar: berita harian online 3 feb 2010 7:16am

_____________________________________________________________

hihi.. boleh gelak je la... seri saja dengan Hull?? kelab bawahan tu... isk isk isk... kalu Arsenal ke, Man City ke... boleh la nak seri seri ni. hihi... huhu... kasihan mereka mereka la.. wehh chelsea takde ape lah!! huhuhu

Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
As The Reds Go Marching On
Welcome to old Trafford its the theatre of our dreams
Were ready to die were ready to fight - its part of our history
the power and the glory -Oh the Stretford end will sing
as the reds go marching on on on
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd!
Glory, glory, man utd
as the reds go marching on on on
With Rooney and ronaldo and the magic at their feet.
There's no competition - in the English premier league
were the champions of the world
and were the greatest football team
as the reds go marching on on on
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd!
Glory, glory, man utd
as the reds go marching on on on
And now we are the champions and Theres no one left to beat.
We've finished off the scousers - And Silenced The Mersey Beat
Ryan giggs we we love you - Gary Neville you are the best
As The Reds Go Marching On
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
As the reds go marching on on on
As The Reds Go Marching On
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
As the reds go marching on on on
As The Reds Go Marching On
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
Glory, glory, man utd
As the reds go marching on on on


penamat post ini: MAN U dihati... hihi

Tuesday, February 2

AKU ADA CERITA!!

akhirnya.. penat aku cari cari bahan. takde benda nak share ni cam tak sonok kan kan? agree!! okey okey.. jom la kita baca sama sama...


Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah…
mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya… yg berumur 18thn Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan.. perlahan dia mula membuka surat itu…
——————————————————–
Ayahku yg tercinta,

Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah.
Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia..ayah mesti setuju
walaupun penuh dgn tatto2
 ganas ditubuhnya,

Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun
tidaklah terlalu tua). Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan
membesarkannya bersama.

 
Dia punya bisnes perdagangan extacy yang sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh. Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan cara yang berbeza.
 
Ayah.. jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya……
—————————-

keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu… … ..lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu… dgn keadaan terketar2 si ayah membaca…






PS: Ayah, .. tidak ada satupun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya… Aku berada dirumah jiran sebelah jer…..


penamat post ini: budak ini sgt dem kan kan... 

Monday, February 1

schumie ke Mercedes GP Petronas


dia sudah bertukar wajah. dan sangat berbangga aku sebagai adik kepada schumie kerna dia pakai baju sukan besa besa tulis PETRONAS. petronas dari mana?? MALAYSIA.. schumie ada adik kat MALAYSIA.. yaitu AKU! hihihi... ^_^

wow!! F1 hot story nowadays mestilah pasal mamat ni join balik F1 setelah bersara pada 2005 di kemuncak kerjanya. pas dia bersara aku pon sambung blaja dengan aman dan damai nya kerna tak perlu cari TV dan channel tok menonton kehebatan abangku ini!! whee...^_^

sekarang dia da muncul balik setelah adik dia abes blaja.. trimas bro!!! kerna memberi ruang kepada adik untuk fokus seketika. pasni adik support balik lah!! keh keh keh ^_^

dulu merah.. aku perlu serasikan diri dengan schumie baru yang berwajah putih! takpe.. kejap je ni.. go go Mercedes GP Petronas team!! go go Michael Schumacher!! ^_^


penamat post ini: whee.. tak sabar nak layan kat sepang april ini..